Afdrukken
Ankeiler: De nieuwbouw van de radiologie, poliruimtes van de cardiologie en kleedkamers OK zijn door de bouwers overgedragen aan het St Jansdal in Harderwijk.

HARDERWIJK - De nieuwbouw van de radiologie, poliruimtes van de cardiologie en kleedkamers OK zijn door de bouwers overgedragen aan het St Jansdal in Harderwijk. Met de oplevering bereikt het ziekenhuis een belangrijke mijlpaal. Met de nodige maatregelen kon de bouw gelukkig goed doorgaan en is alles volgens schema verlopen.

Het nieuwbouw- en renovatieproject van St Jansdal verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. Op de begane grond bevindt zich de afdeling radiologie met onder andere twee MRI’s, een niersteenvergruizer, doorlichtkamer en een PET/CT Scan. Op de eerste verdieping is de polikliniek cardiologie gebouwd.

De oplevering van de nieuwbouw vond gefaseerd plaats. De (medisch-)technische dienst van St Jansdal heeft de afgelopen tijd al apparatuur geïnstalleerd, terwijl de bouwende partijen ook nog aan het werk waren. Dit is gedaan om tijd te winnen. Dit vroeg om wederzijds vertrouwen om gelijktijdig op een bouwlocatie aan het werk te zijn, maar het laat ook zien dat er onderling vertrouwen is en een goede samenwerking. Vanaf maandag 21 december staan er patiënten gepland in de nieuwbouw.

De gebruikers van de nieuwe ruimtes, kwamen regelmatig op de bouw om te zien of alles goed volgens plan verliep. De hesjes en bouwhelmen die ze tijdens deze bezoeken droegen, hebben zij symbolisch teruggeven aan de bouwers. De nieuwbouw van radiologie is het eerste project van het ‘Masterplan’, waar nog hard aan gewerkt gaat worden de komende jaren.

Medio december volgt de oplevering van de hartkatheterisatie kamer. Vanaf januari 2021 volgt de verbouw van een deel van de bestaande radiologieruimtes en gaat St Jansdal verder met het schuifplan van de poliklinieken. Ook de voorbereidingen voor de nieuwe ziekenhuisvleugel aan de zuidkant (bouwdeel Zuid) zijn in mei van dit jaar gestart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel