Harderwijks college stemt in met uitbreidingsplannen Hotel Van der Valk - RTV Nunspeet
Ankeiler: Het Harderwijkse college wil meewerken met de uitbreidingsplannen van het Van der Valk Hotel aan de Leuvenumseweg.

HARDERWIJK - Het Harderwijkse college wil meewerken met de uitbreidingsplannen van het Van der Valk Hotel aan de Leuvenumseweg. Van der Valk heeft een plan ingediend voor uitbreiding van het hotel aan de noordzijde van het bestaande hotel.

De benodigde procedures zullen nog doorlopen moeten worden. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over het bestemmingsplan. Het advies van het stedenbouwkundig beraad is bepalend voor de invulling van het plan. Er wordt in een vroegtijdig stadium overleg gepleegd met de relevante partijen.

Volgens de plannen wordt het hotel flink uitgebreid met extra kamers en wellnessvoorzieningen. Daarmee hopen gemeente en Van der Valk het aanbod aan logiesfuncties te creëren op een strategische plek in Harderwijk als poort naar de Veluwe.

De nieuwe plannen vervangen eerdere plannen van Van der Valk aan de oostzijde van het huidige hotel. De gemeente stond daar positief tegenover. Nadat de Raad van State de benodigde natuurvergunning had vernietigd is dat plan stop gezet. De uitbreiding aan de noordzijde heeft als voordeel dat het beschermd bosgebied aan de oostzijde behouden blijft. Een eerste overleg tussen Van der Valk, de Natuurbeschermingswerkgroep en de gemeente over deze locatie verliep positief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.