Harderwijk krijgt bijna 7 miljoen euro van rijk voor woningbouwimpuls - RTV Nunspeet
Ankeiler: De gemeente Harderwijk krijgt opnieuw een belangrijke financiële bijdrage van het rijk uit de woningbouwimpuls van het kabinet voor fase 3 van het Waterfront.

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk krijgt opnieuw een belangrijke financiële bijdrage van het rijk uit de woningbouwimpuls van het kabinet voor fase 3 van het Waterfront. Dat heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekendgemaakt. In 2020 kreeg Harderwijk ook al een bijdrage vanuit het rijk voor de wijk Harderweide.

In totaal ontvangt de gemeente Harderwijk bijna 7 miljoen euro. Sinds 2019 is Harderwijk bezig met de ontwikkeling van fase 3 Waterfront en inmiddels gaan verschillende marktpartijen het gebied ontwikkelen. In totaal dienden 53 gemeenten projecten in. Het project van de gemeente Harderwijk is één van de 30 projecten die nu in aanmerking komen voor een bijdrage.

Fase 3 Waterfront krijgt bijna 900 woningen

Het wordt een levendige en toegankelijke woonwijk, waarbij het deelgebied De Stadswerven, het gebied tussen de Vissershaven en de Lelyhaven, qua uiterlijk aansluit op het karakter van de binnenstad. De Kades, het gebied tussen de Lelyhaven en de N302, krijgt een meer stedelijk, industrieel karakter. De wijk wordt niet alleen volledig aardgasvrij, maar ook zoveel mogelijk energieneutraal. Woningen worden zo circulair mogelijk gebouwd en de buitenruimte zo ingericht dat biodiversiteit toeneemt en er voor de lange termijn een klimaatadaptieve woonwijk ontstaat. De eerste woningen gaan in april 2021 in de verkoop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel