Vaccinatiebereidheid regio Noord- en Oost-Gelderland en Noord Veluwe flink toegenomen - RTV Nunspeet
Ankeiler: De vaccinatiebereidheid is flink toegenomen. Dat geldt voor de hele regio Noord- en Oost-Gelderland en ook voor de Noord Veluwe.

HARDERWIJK - De vaccinatiebereidheid is flink toegenomen. Dat geldt voor de hele regio Noord- en Oost-Gelderland en ook voor de Noord Veluwe. Mensen die niet gevaccineerd willen worden of nog twijfelen hebben vooral hun vraagtekens bij de veiligheid en/of bij de werkzaamheid van het vaccin. Dat laat GGD Noord- en Oost-Gelderland weten aan RTV Nunspeet.

Het vaccineren verloopt voorspoedig bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. Er wordt opgeschaald zodra er meer vaccin beschikbaar is. In Harderwijk worden 250 vaccinaties per dag gezet. Dit gebeurt bij de doelgroepen die door het RIVM zijn uitgenodigd. De 90-plussers, 85-plussers en 80-plussers. Ook de 75-plussers die binnenkort een uitnodiging krijgen, kunnen in Harderwijk terecht.

Laat u zich vaccineren tegen het coronavirus?

Regio Noord Veluwe

Ja (incl. al gevaccineerd) was in november 2020 50% en in februari 2021 74%

Nee was in november 2020 15% en in februari zei 8% nee tegen het vaccineren

36% wist vorige jaar november nog niet of ze zich laten vaccineren. In februari was dat 18%.

De cijfers in de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn iets anders (ja: 79%; nee: 7%; weet niet 14% maar het zijn geen significante verschillen). De resultaten van de regio staan beschreven in het rapport en de Infographic van de 6e coronapeiling van 2 tot 7 februari 2021

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel