Heerlijk Harderwijk neemt exploitatie Huiskamer over in oude stadhuis - RTV Nunspeet
Ankeiler: Stichting Heerlijk Harderwijk neemt de taken van Cultuurkust in het Oude Stadhuis over.

HARDERWIJK - Stichting Heerlijk Harderwijk neemt de taken van Cultuurkust in het Oude Stadhuis over. Het gaat daarbij voornamelijk om het beheer van het gebouw en de exploitatie van de Huiskamer. “We zijn blij dat de huidige functie, bestemming en invulling van het pand Markt 1 na goed overleg wordt gecontinueerd”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Met ingang van 1 januari 2021 heeft Cultuurkust de taken in het pand teruggebracht tot het aanbieden van cursussen, lessen en het verzorgen van programmering. Het beheer, het verrichten van bodediensten bij huwelijken en de exploitatie van de Huiskamer werden teruggegeven. Cultuurkust gaat alleen nog een aantal uren de ‘zwarte zaal’ huren voor het geven van theaterlessen. Het besluit van Cultuurkust was vooral een bedrijfseconomische keuze. De wethouder: “Wij betreurden de keuze van Cultuurkust maar hebben deze wel gerespecteerd”.

Heerlijk Harderwijk gaat de Huiskamer exploiteren. Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) wordt verplaatst van de hal naar de Huiskamer. Hiermee krijgt Heerlijk Harderwijk een grotere en meer representatieve ruimte. De avondprogrammering in de Huiskamer zal in nauw overleg met Stichting Cultuurkust, Stichting Popschool Harderwijk en andere partners (zoals Stad als Podium, Theater Harderwijk, Theaterwerkplaats, Apollo, Jazz on the Corner en anderen) worden ingevuld. De ‘witte zaal’ wordt tijdelijk verhuurd aan dansschool Anouk Dance Experience.

De gemeente coördineert weer de bodediensten bij huwelijken en voert deze ook weer uit. Daarnaast blijft de gemeente beheerder van de oude raadzaal en exploiteert en verhuurt voorlopig zelf de ‘zwarte zaal’.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel