Studenten Landstede helpen mee met vaccineren - RTV Nunspeet
Bevat Video: Video
Ankeiler: Medewerkers van de GGD krijgen de komende tijd niet alleen hulp van defensie, ook studenten van het MBO helpen mee met de vaccinaties.

HARDERWIJK - Medewerkers van de GGD krijgen de komende tijd niet alleen hulp van defensie, ook studenten van het MBO helpen mee met de vaccinaties. Het gaat in Gelderland om studenten van het Graafschapcollege in Doetinchem en Landstede in Harderwijk. Studenten verpleegkunde zetten ook zelf een prikje e studenten beveiliging helpen met het naleven van de corona-regels.

Thymo de Vente is student beveiliging bij Landstede. Hij staat bij de ingang van de priklocatie bij Dolfinarium. "Ik moet er voor zorgen dat mensen veilig binnenkomen", vertelt hij. "Dat ze de weg weten en dat ze weten wat ze moeten doen als ze binnenkomen. Vooral oudere mensen die snappen het niet altijd helemaal, dus moet je mensen daar op wijzen. En dat lukt meestal wel gewoon."

"Ik ondersteun met prikken", vertelt Marloes Nijzink, zij is student verpleegkunde bij Landstede. "Vooral nu in deze tijd ben ik daarmee nog aan het oefenen. Zodat het zodra het erg druk wordt ook zelf kan helpen."

Tekst gaat verder onder de video:

Vakantiebaantje

De GGD is blij met de hulp van de studenten. "Ja, natuurlijk. Met zo'n grote vaccinatiecampagne kun je gewoon alle hulp heel erg goed gebruiken", zegt Fleur Coolen. Zij is projectleider bij de GGD Noord-en Oost-Gelderland. "Daarbij hopen we de studenten ook in de zomervakantie te kunnen inzetten, zodat ze bij ons wat bij kunnen verdienen en er een vakantiebaantje aan over houden. Dus dat is natuurlijk een hele mooie samenwerking."

Bijzonder

Voor de studenten zelf is het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan het bestrijden van de pandemie. "Ja ik ben er zeker trots op dat ik iets kan toevoegen", zegt Marloes Nijzink. "En dat ik hiervoor iets kan doen aangezien het heel belangrijk is in deze tijd." Haar collega-student Thymo de Vente is het maar haar eens: "Het is gewoon bijzonder. Normaal gesproken loop je heel ergens anders stage, maar nu met corona kan je bijna niets. Het is heel leuk om te doen en het is bijzonder. Je maakt dit nooit meer mee."

Deel dit artikel