Gemeente Harderwijk biedt opnieuw pakket financiële regelingen - RTV Nunspeet
Ankeiler: Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen hebben ondernemingen en instellingen in de gemeente Harderwijk opnieuw te maken met inkomstenderving.

HARDERWIJK - Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen hebben ondernemingen en instellingen in de gemeente Harderwijk opnieuw te maken met inkomstenderving. De gezamenlijke raadsfracties deelden hun zorgen hierover per brief met het college en verzochten onder meer om het treffen van steunmaatregelen. Het college deelt de zorgen van de raad.

Wethouder Jeroen de Jong: “Veel ondernemers, instellingen en verenigingen zijn gebaat bij tijdelijke lastenverlichting en kwijtschelding. Het is goed dat ook de Raad van Harderwijk ons deze signalen geeft. Dank aan hen voor die ruimte. Een nieuw pakket steunmaatregelen en het later opleggen van belastingaanslagen biedt financiële ruimte. Ook het vinden van passende betalingsregelingen kan helpen de lasten te verlichten.”

Het college wil onder andere voorstellen om geen precariobelasting voor terrassen te heffen over de periode januari 2021 tot en met juni 2021. Ook is een kwijtschelding geopperd van huurgelden en erfpachtcanons aan sport-, cultuur- en maatschappelijke instellingen voor de periode oktober 2020 tot en met maart 2021 en het geven van 50% korting op huurgelden en erfpachtcanons die door de gemeente Harderwijk in rekening worden gebracht aan commerciële partijen, voor de periode oktober 2020 tot en met maart 2021.

Verder wil de gemeente Harderwijk ook dit jaar tijdelijke uitbreiding van de horecaterrassen mogelijk maken. De meeste steunmaatregelen kunnen, wanneer de raad positief besluit, direct worden uitgevoerd. Maar sommige steunmaatregelen ten behoeve van commerciële partijen moeten eerst ‘staatssteunproof’ worden gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.