Afdrukken

HARDERWIJK - Feest voor vijf Gelderse culturele instellingen. Zij ontvangen allemaal een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de loterij voor cultuur in Nederland dinsdag 1bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Onder meer Stadsmuseum Harderwijk ontvangt een bijdrage van 350.000 euro voor het vernieuwen van de permanente tentoonstelling. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

In Stadsmuseum Harderwijk is de diverse geschiedenis van Harderwijk te ontdekken. Stadsmuseum Harderwijk wil de permanente tentoonstelling van de stadsgeschiedenis aanpakken met nieuwe presentatietechnieken en interactiviteit. Objecten die verbonden zijn aan de stadsgeschiedenis vinden een fysieke plek in de stad. Zo vertelt het museum de verhalen van de stad ook in de publieke ruimte. Met de bijdrage van 350.000 euro van de BankGiro Loterij kan het museum die ambitie realiseren.

Naast de bijzondere schenking aan Stadsmuseum Harderwijk ontvingen in Gelderland ook vier vaste partners van de loterij, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Arnhem, Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een bijdrage.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel