Gemeente Harderwijk inventariseert wensen koopzondag bij ondernemers - RTV Nunspeet

HARDERWIJK - Sinds juni 2018 mogen winkels in Harderwijk, op de daarvoor aangewezen zondagen, geopend zijn. De gemeente wil van de ondernemers weten wat hun voorkeuren zijn.

De de gemeenteraad heeft in het najaar van 2018 de nieuwe Verordening Winkeltijden Harderwijk aangenomen. Deze verordening maakt het mogelijk dat de supermarkten, bouwmarkten en tuincentra elke zondag tussen 12.00 en 18.00 uur geopend mogen zijn. En dat bepaalde branches (warenhuizen, keukenwinkels, woonwinkels en artikelen voor woninginrichting) op de PDV-locaties (Deventerweg, Zuiderbreedte of Marie Curiestraat) elke zondag geopend mogen zijn.

Voor de overige winkels in Harderwijk geldt een maximum van 26 openstellingen op zondag per jaar. In deze winkeltijdenverordening is ook opgenomen dat het college jaarlijks de koopzondagen vaststelt. Hiervoor hanteren we de volgende uitgangspunten:

Tot en met eind april 2019 liggen de data vast. Voor de nieuwe periode, van 1 mei 2019 tot 30 april 2020, mogen ondernemers tot 1 maart bij de gemeente aangeven op welke koopzondagen zij geopend willen zijn. Verschillende ondernemers(organisaties) zijn inmiddels benaderd om hun wensen kenbaar te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.