Harderwijk biedt kansen voor crematorium - RTV Nunspeet

HARDERWIJK - Een aanbestedingsprocedure moet duidelijk maken of een middelgroot crematorium aan de Ceintuurbaan in Harderwijk een reële kans van slagen heeft.

Dat heeft het college van B&W besloten op basis van een rapport dat is opgesteld na gesprekken met ondernemers uit de uitvaartwereld. Het college ziet mogelijkheden om inwoners van de gemeente Harderwijk en omgeving een bredere keus voor hun uitvaart te bieden. Al eerder heeft de gemeenteraad de wens uitgesproken om te kiezen voor de locatie Ceintuurbaan.

Beperkte omvang
De aanbesteding is gericht op de realisatie van een crematorium van beperkte omvang dat ook de regionale markt bedient. Een dergelijk crematorium biedt naast een ovenruimte en een bewaarruimte voor urnen een kleine ontmoetingsruimte, geschikt voor maximaal 30 personen, voor een laatste persoonlijk afscheid. Uitgebreide mogelijkheden voor een uitvaartplechtigheid zoals een aula, een koffiekamer, opbaarmogelijkheden en veel parkeerplaatsen zijn er in eerste opzet niet.

Duurzaam en vernieuwend
Aanbieders worden door het college uitgedaagd met vernieuwende oplossingen te komen op het gebied van duurzaamheid, energievoorziening en materiaalgebruik. Het crematorium dient merkloos te zijn en geen uiterlijke kenmerken van de exploitant te hebben. Daarmee wordt het voor meer gebruikers interessant. Gezien de locatie worden hoge eisen gesteld aan het ontwerp van het gebouw en de inrichting van het terrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.