Eerste coronapatiënten met succes thuis behandeld - RTV Nunspeet
Ankeiler: Het St Jansdal en de huisartsen in de regio’s Noordwest-Veluwe en Flevoland hebben een mooie en unieke samenwerking in de zorg voor COVID-patiënten thuis.

HARDERWIJK - Het St Jansdal en de huisartsen in de regio’s Noordwest-Veluwe en Flevoland hebben een mooie en unieke samenwerking in de zorg voor COVID-patiënten thuis. Patiënten die in het ziekenhuis liggen met COVID-19 en stabiel zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden eerder naar huis, waar zij dezelfde kwaliteit van zorg krijgen als in het ziekenhuis. De eerste patiënten hebben met succes een behandeling thuis gehad.

Voor de patiënten is het prettig om in de eigen vertrouwde omgeving te herstellen. Voor ondersteuning van patiënt en naasten wordt thuiszorg Icare ingeschakeld. “Na een korte opname in het ziekenhuis kan de patiënt, na overleg met de huisarts, de verdere behandeling thuis voortzetten”, geeft internist-infectioloog Ouafae Karimi aan. “Vanuit het ziekenhuis houden wij onze thuispatiënten goed in de gaten en zijn wij dag en nacht voor hen bereikbaar.”

Vierentwintig uur per dag bereikbaar

Dagelijks geven patiënten die thuis behandeld moeten worden meetgegevens via een app door aan het monitoringscentrum van het ziekenhuis. Dit monitoringscentrum is vierentwintig uur bereikbaar. Karimi: “Als uit de meetgegevens blijkt dat de gezondheid van de desbetreffende patiënt achteruit gaat of als de patiënt toenemende klachten heeft, dan ondernemen wij direct actie. Vanuit het ziekenhuis zijn veel zorgverleners betrokken bij de zorg thuis, zoals verpleegkundigen, zaalartsen, internisten en longartsen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel