Afdrukken
Ankeiler: Met dank aan sponsor Nunspeet Verbindt mocht Jolanda Pieltjes van Stichting Kontakt, maandag een robothond aanbieden aan de bewoners van De Bunterhoek in Nunspeet.

NUNSPEET - Met dank aan sponsor Nunspeet Verbindt mocht Jolanda Pieltjes van Stichting Kontakt, maandag een robothond aanbieden aan de bewoners van De Bunterhoek in Nunspeet. Eerder mocht de stichting al enkele robothonden overhandigen aan Zorgverlening Het Baken locatie Seewende.

De robothond is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ouderenzorg, maar is zeker geschikt voor ieder ander. Deze hond ziet er niet alleen levensecht uit, maar hij heeft ook authentieke geluiden, een rustgevende hartslag en voelt door zijn zachte vacht aan als een echte pup. De interactieve hond is het ideale gezelschapsdier voor mensen met dementie.

De interactieve hond reageert door de ingebouwde sensoren op aaien, knuffelen en beweging. Daarnaast kan de hond reageren op klanken door zijn kop te draaien in de richting van het geluid. Door de hond te aaien wordt hij meer ontspannen en zal hij na verloop van tijd zijn ogen sluiten en gaan slapen. Door een klopje op de rug maak je de hond weer wakker.

Later hoopt de stichting nog robothonden te kunnen overhandigen aan de bewoners van de Ittmannshof, Het Welgelegenhuis en de Oranjehof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel