Vernielingen bij te nieuw te openen natuurspeeltuin in Elburg - RTV Nunspeet
Ankeiler: Zaterdag 12 juni aanstaande had het een mooi feestje moeten zijn: de opening van de natuurspeeltuin in Elburg.

ELBURG - Zaterdag 12 juni aanstaande had het een mooi feestje moeten zijn: de opening van de natuurspeeltuin in Elburg. Maar nu hebben onverlaten toegeslagen en de pas aangelegde natuurspeeltuin flink beschadigd.

Eerder was de opening ook al uitgesteld vanwege vernielingen en de tijd die het kostte om die te herstellen. Jeugdburgemeester Josefien Camminga is bedroefd over datgene wat zij aantrof: “Ik vind dit heel erg. Dit valt niet te begrijpen, waarom doen die flauweriken dit?”

Er is echt ‘huis gehouden’ in de natuurspeeltuin in Elburg. Zo is de zwengel van de gietijzeren waterpomp is afgebroken, zijn er palen uit de grond gehaald, beschoeiing van hellingen vernield en zijn er waterbakken van hun fundamenten gerukt.

Ook het scoutinggebouw van de Gustaaf Adolf Groep viel ten prooi aan de vernielzucht. De scoutinggroep heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Raadslid Dries Bos van de gemeente Elburg, gaat nu alles op alles zetten om zaterdag toch de natuurspeeltuin te openen.

Jeugdburgemeester Josefien Camminga, hoopt ook en verwacht dat het zaterdag alsnog heel gezellig gaat worden, en dat de natuurspeeltuin geopend kan worden en de vernielzucht van deze jongeren door hun omgeving wordt gestopt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel