Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Nunspeet laat weten dat op 8 juni van dit jaar een advertentie is verschenen in de Veluwse Courant met de titel “VVE Groen Hulshorst start projectplan woningbouw”.

HULSHORST - De gemeente Nunspeet laat weten dat op 8 juni van dit jaar een advertentie is verschenen in de Veluwse Courant met de titel “VVE Groen Hulshorst start projectplan woningbouw”. In het artikel wordt belangstellenden de mogelijkheid gegeven om te participeren door een kavel te kopen. Bij verkeerde interpretatie van het artikel zou de conclusie kunnen worden getrokken dat er gesprekken met de gemeente Nunspeet worden gevoerd en dat zij achter het plan staat, zo luidt de reactie vanuit de gemeente.

De gemeente Nunspeet laat zelf weten enkel een verzoek te hebben ontvangen voor een oriënterend overleg, maar heeft het verzoek nog niet in behandeling. Er is dus nog geen formeel verzoek ingediend, of sprake van enige toezegging vanuit de Gemeente Nunspeet.

Op voorhand zijn er de nodige bedenkingen ten aanzien van dit initiatief zo zeggen ze. VVE Groen Hulshorst bestaat uit een achttal particulieren die in 2007 gronden hebben aangekocht op de hoek Varelseweg/Harderwijkerweg in Hulshorst. Zij willen daar huizen op bouwen.

Voorzitter van de vereniging, Adrie Gouweleeuw heeft met grote verbazing kennisgenomen van de reactie vanuit de gemeente. “Wij zijn sinds verleden jaar oktober al in overleg met de gemeente. Ook zijn we keurig in vooroverleg gegaan. Hoewel de gemeente niet gelijk enthousiast was over het plan hebben we geen afwijzing gekregen.”

Er is de vereniging geadviseerd om een principeverzoek in te dienen. Dat is vervolgens ook gebeurd alleen het wachten op een antwoord was lang. “Begin mei dit jaar hebben we van de gemeente een brief ontvangen waarin men zegt dat er wat procedurewijzigingen zijn geweest. Er is ons verzocht om een omgevingsanalyse uit te laten voeren. Dit in combinatie met het principeverzoek moeten we dan opnieuw indienen”, vertelt Gouweleeuw.

“Wij komen met een heel leuk plan waar Hulshorsters echt in mee kunnen doen. Het is een particulier initiatief waarin we juist in deze tijden van grote woningnood een mooi project willen starten. Wij zijn bereid alles samen met de gemeente te doen. Het is voor mij onbegrijpelijk waarom dit wordt tegengehouden”, aldus de voorzitter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel