RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
6 februari 2024 13:40


Rieki neemt na 36 jaar afscheid van Rombombarie: 'Ik wil op tijd stoppen'
Foto: Rieki neemt na 36 jaar afscheid van Rombombarie: 'Ik wil op tijd stoppen'

NUNSPEET - Rieki Vissenberg was op 2 mei 1988 voor het eerst te horen op de radio met haar programma ‘Rombombarie’. Het programma is speciaal gemaakt voor kinderen. Na ruim 35 jaar vindt Rieki het goed geweest en neemt ze afscheid van het programma en de luisteraars. 

Rieki is al sinds het begin bij RTV Nunspeet. “Toen het net begon, in 1986, ben ik hier als vrijwilliger gekomen als telefoniste.” Een programma voor kinderen was er op dat moment nog niet. “RTV Nunspeet moet voor alle Nunspeters zijn, ook voor kinderen.” En dus begon Rieki na te denken over manieren om hen te bereiken. “Ik vond het altijd al leuk om verhaaltjes voor te lezen.” Zo werd het idee geboren om kinderverhaaltjes voor te lezen in het programma. Het programma moest alleen nog een naam krijgen. “Ik kwam op een gegeven moment op ‘rombombarie’. Het betekent niks, maar het klink gewoon lekker!” lacht Rieki.

Korte spanningsboog
In 1988 was Rombombarie voor het eerst te horen op de radio. “Ik vond het ontzettend spannend!” herinnert Rieki zich. “Kinderen hebben een hele korte spanningsboog, dus ik moest het ook kort houden.”

“Hallo jongens en meisjes, grote en kleine kleuters. Dit is een programma voor jullie, voor alle kleuters die ons kunnen horen. Niet voor je grote broer of zus en niet voor je vader en moeder, maar helemaal voor jou. We hebben het programma Rombombarie genoemd, omdat we er van alles en nog wat in willen kunnen doen. Omdat dit nog maar het begin is hebben wij liedjes en verhaaltjes uitgezocht voor jullie, maar als jullie zelf iets leuks weten, mag je dat best laten weten aan ons.” Schreef Rieki in haar schrift voor de eerste uitzending. Het schriftje staat inmiddels vol, maar vele schriftjes volgden.

Uitschrijven
Door de jaren heen ging het programma Rieki steeds makkelijker af, maar ze bleef de uitzendingen uitschrijven. “Je moet toch weten wat je wil zeggen,” vindt ze. Thuis heeft Rieki inmiddels een hele verzameling aan cd’s met kindermuziek. “Als mijn kleinzoon langskomt, luisteren we daar nog wel eens naar.”

Herinneringen
Goede herinneringen heeft Rieki daarnaast meer dan genoeg aan haar tijd bij de radio. “Ik vond het zo leuk toen we Sinterklaas vierden in de studio,” glimlacht Rieki. Een vrijwilliger verkleedde zich als Sinterklaas en kwam op bezoek tijdens het programma. “Kinderen waren uitgenodigd en zaten allemaal op de grond in de studio.” Ook waren er cadeautjes geregeld voor de kinderen. “Dat was gewoon heel leuk.”

Reacties
Hoewel Rieki van kinderen niet vaak directe reacties krijgt, laten ouders haar regelmatig weten hoe leuk ze het programma vinden. Door de jaren heen heeft Rieki dan ook enige bekendheid gekregen in Nunspeet. “Ik ben in de supermarkt wel eens herkend aan mijn stem,” vertelt ze. “Dat vond ik heel bijzonder.”

Tijd om te stoppen
Toch besloot Rieki dat het nu mooi is geweest. “Ik vind het nog steeds heel leuk hier, maar ik wil op tijd stoppen. Nu gaat het nog allemaal goed, maar ik krijg steeds vaker een hoestbui tussen de opnames door,” legt ze uit. “Het is nog niet zo erg, maar het hoort natuurlijk niet en het voelt niet fijn.” Helemaal afscheid van de studio neemt Rieki nog niet. “Het voelt hier als een grote familie. Ik vind het veel te leuk om helemaal te stoppen, dus ik blijf gewoon achter de telefoon zitten.”

Op de laatste bladzijde van haar eerste schriftje schrijft Rieki op 19 september 1988: “Aan alle verhaaltjes komt een eind. Maar nu is er ook een eind gekomen aan Rombombarie, dus gaan de boeken weer aan de kant, de plaatjes weer in de hoes en komt er weer andere muziek op de radio.”

Op donderdag 8 februari om 17:00 uur wordt Rombombarie voor de laatste keer live uitgezonden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

radio  rombombarie  nunspeet  sinterklaas  kinderprogramma vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie