Geniet extra van je herfstwandeling met deze vier tips - RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Het is herfst. De bomen zien er prachtig uit en het herfstzonnetje is heerlijk.

Tijd om je jas aan te trekken en lekker op pad te gaan met je ted baker tas tas. Wij geven je een aantal tips waardoor het je nog beter lukt om de deur uit te gaan in het najaar. 

Bedenk van tevoren een doel 

Het kan leuk zijn om op de bonnefooi het bos in te gaan, maar als je van te voren een route bedenkt kan dat extra motiverend werken. Bedenk een doel, bijvoorbeeld hoeveel kilometer je gaat lopen of neem een fotocamera mee en probeer mooie paddenstoelen of bomen vast te leggen. 

Wat je ook kan doen is een aantal tassen meenemen en herfstspullen verzamelen. Op een regenachtige dag kan je hier iets creatiefs mee maken. Een doel maakt je wandeling leuker, met name als je niet zo’n fan van het lopen zelf bent. 

Bereid je goed voor

Wanneer je een flinke wandeling gaat maken moet je dat niet doen op waardeloze schoenen. Investeer in wandelschoenen, want aan blessures heb je niets. Trek eveneens een jas aan die je warm houdt, want loop je constant te rillen dan ga je niet nog een keer wandelen. Ga je wandelen in een onbekende regio kijk dan van te voren goed naar je route, download een app of neem een routekaart mee die gemakkelijk in je schoudertas past.  

Ga samen wandelen

Het weer kan ervoor zorgen dat je liever binnenblijft. Kou en harde wind is niet zo aanlokkelijk. Wanneer je met iemand anders afspreekt om te gaan wandelen heb je een stok achter de deur om echt te gaan. Eenmaal buiten, constateer je dat het met die kou en harde wind best wel meevalt, het is juist lekker om te wandelen, je voelt je fitter en het is nog gezellig ook. 

Check de tijd 

Maak je overdag een wandeling en wil je graag voor het donker thuis zijn? Hou dan de tijd in de gaten. De dagen zijn een stuk korter in het najaar dus begin op tijd. Voor de zekerheid kan je een lampje meenemen. 

Deel dit artikel