Investeer in de horeca met een vaste thuisbezorgd dag - RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

De horeca is weer gesloten. Het is niet zo heel moeilijk om te begrijpen dat dit een harde klap is voor de meeste horecaondernemers.

Vielen er in het voorjaar al een aantal restaurants om, nog steeds hebben velen het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dus moeten we elkaar steunen. Met deze tips is dat wel heel makkelijk. En niet onbelangrijk je doe je zelf er ook nog een plezier mee. 

Hoe stel je zo’n dag in

Bepaal samen met je gezinsleden welke dag voor jullie het beste geschikt is. Dat kan de meest hectische dag zijn waarin jij misschien deadlines te halen hebt en je kroost naar sporttraining moet maar het kan ook een dag zijn waarop je juist met zijn allen relaxt om tafel wil gaan zitten. En dus niet met een verhit hoofd of gezeur omdat ze geen spruitjes willen eten of de pasta niet helemaal gaar is. 

Op zo’n dag kun je een vast soort food halen of laten bezorgen. Zoals een pasta dinsdag, een vega woensdag, pizza donderdag of de noodles friday. Maar je kunt er ook iets aan verbinden. Bijvoorbeeld degene die het beste zijn kamer heeft opgeruimd of alle taken op tijd af had, mag kiezen. Stemmen is (als je een wat groter gezin hebt) ook een optie. 

De tijd die je overhoudt kun je claimen voor jezelf of besteden aan iemand. Bijvoorbeeld door te helpen met huiswerk, je moeder wat vaker te bellen of exclusief tijd aan je partner te besteden. 

Hoe dan ook met een zo’n dag ben je goed bezig. Voor jezelf en voor de horeca. En zo heb je die andere dagen weer extra zin om een sudder stoofpotjes en ovenschotels te maken (je kan mi door thuiswerken toch een oogje in het zeil houden). 

Maatschappelijk verantwoord wijn drinken

Niets lekkerder dan heerlijk naar buiten. Dat mag natuurlijk nog steeds. Genieten van het zonnetje dat op de oranje gekleurde bladeren schijnt. Je kunt alleen gaan maar ook met je gezin of met een vriendin (met of zonder kids). Hoe dan ook, de buitenlucht is gezond voor je. 

Trek een warme trui en stevige schoenen aan en neem natuurlijk de schooltas van je kinderen mee. Ga je om de meeste beukennootjes of om de mooiste bladeren te verzamelen. Een fotowedstrijd voor je mooiste of gekste foto is ook een goed idee. Schop bladeren in de lucht of bekogel elkaar met eikeltjes. Of vang de zon die door de bomen straalt. 

Eenmaal thuis geniet je van een heerlijk glas wijn en lekker fingerfood. Thuis spelletjes spelen of er een wijnproef quiz van maken is ook een top idee. Sla verschillende wijnen in en zet je informatie zoals land van herkomst, soort druif, oudheid en welke temperatuur de wijn geschonken moet worden op kleine kaartjes. Zorg wel dat je wijn dan ook echt de goede temperatuur heeft. Dus niet bij de verwarming of in de koelkast maar in een van de speciale wijnkasten van wijnkast.nl. Heb je die nog niet dan is dit jouw moment. De beste aankoop van je leven! Wil je geen extra kast in je kamer of keuken? Er is ook de wijnkoelkast inbouw versie. Mooi weggewerkt in je keuken maar altijd een wijntje op de juiste temperatuur. 

Deel dit artikel