Wat te doen in de omstreken van Nunspeet? - RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

De herfst is ondertussen aangebroken in Nederland dus de natuur is helemaal aan het veranderen.

De bladeren aan de bomen worden oranje en geel en het weer begint bijvoorbeeld om te slaan. Alsnog wil je er natuurlijk graag op uit trekken als het weer het toe laat. In de buurt van Nunspeet kan dit uiteraard zeker, al moet je wel rekening houden met de maatregelen omtrent corona. Als je een echt coronaproof uitje wilt dan ga je de natuur in om zelf te aanschouwen wat voor effect de herfst heeft. Zorg er dan wel voor dat je Fjallraven rugzak waterdicht is, want je weet maar nooit wanneer het ineens begint te regenen.

Vogelpark Ruinen

Als je op de camping in Nunspeet staat of hier woont dan kun je zeker eens een bezoekje brengen aan het vogelpark in Ruinen. Hier vind je een populatie Nederlandse wad- en weidevogels. Zo krijg je de kans om vogels uit ons land op je gemak te bekijken in vogelkooien. In deze kooien is de natuurlijke omgeving van de vogel nagebootst. In vogelpark Ruinen kun je onder meer de grutto, kievit, wulp en nog meer aanschouwen. Dit doe je door de wandelpaden te volgen. Hierdoor kom je direct langs de vogelkooien. Daarnaast kun je hier ook de indrukwekkende sneeuwuil bewonderen, wat tevens het logo van het park is. Vergeet ook niet de papegaaien en parkieten te bekijken. Gooi wat eten en drinken in je Plevier tas en stap in de auto om de mooiste vogels van Nederland te bezichtigen! 

Kabouterbos

Daarnaast kun je ook je Suit Suit tas inpakken om uit te zoeken waar de kabouters wonen in Nunspeet. Aan de Plesmanlaan 2 vind je in Nunspeet namelijk een bos met allerlei sporen van kabouters. Zo zie je kleine voetafdrukjes, maar ook wielsporen van een kruiwagen. Bovendien liggen er zelfs soms kabouters te slapen, wat je ziet aan het geplet gras. Pas wel op waar je loopt, want regelmatig liggen er kabouterdrolletjes op de grond in dit bos. Bij Bezoekerscentrum Nunspeet kun je een zak gevuld met lekkers krijgen, waarna je met een puntmuts op en rode wangetjes een route van 500 tot 1500 meter loopt met je ouders. Zie jij de kabouters al lopen?

Deel dit artikel