Actiegroep Foreesten Vierhouten overhandigt petitie aan wethouder - RTV Nunspeet

Actiegroep Foreesten Vierhouten overhandigt petitie aan wethouder Foto: RTV Nunspeet

Actiegroep Foreesten Vierhouten overhandigt petitie aan wethouder Foto: RTV Nunspeet

VIERHOUTEN - Afgelopen maandag heeft de actiegroep Foreesten uit Vierhouten een petitie met handtekeningen van bewoners en ondernemers uit het dorp, overhandigd aan wethouder J. Groothuis. Een overgrote meerderheid (98% van de inwoners in de dorpskern) heeft hiervoor getekend.

De actiegroep is onlangs spontaan ontstaan toen bekend werd dat hotel de Foreesten in handen is gekomen van een nieuwe eigenaar en daar huisvesting wil bieden aan minimaal 100 arbeidsmigranten. Op zich hebben de Vierhouters geen enkel probleem met arbeidsmigranten, echter het aantal is buiten proporties op een inwoners aantal van circa 350 in de kern. Wethouder Groothuis heeft de petitie met handtekeningen in het gemeentehuis in ontvangst genomen.

Tijdens het korte gesprek dat daarna gevoerd is met twéé vertegenwoordigers van de actiegroep heeft hij opnieuw aangegeven dat de gemeente bezig is met het ontwikkelen van een beleid inzake deze kwestie.
Op de agenda van de actiegroep staat ook nog een gesprek dat ze zullen hebben met de nieuwe eigenaar en manager van het hotel en de bedrijfsleider van de uitzendorganisatie.

Een overgrote meerderheid (98% van de inwoners in de dorpskern) heeft hiervoor getekend.

Deel dit artikel