Nieuwbouw Sypel Harderwijk van start met uitgraven kelder - RTV Nunspeet

Nieuwbouw Sypel Harderwijk van start met uitgraven kelder Foto: RTV Nunspeet

Nieuwbouw Sypel Harderwijk van start met uitgraven kelder Foto: RTV Nunspeet

Woensdag 3 februari gaf wethouder sport Marcel Companjen van de gemeente Harderijk, het startsein voor de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Sypel in Harderwijk

De eerste werkzaamheden bestaan uit het uitgraven van een kelder achter het complex voor de nieuwe waterbehandelingsinstallaties. De kelder wordt gebouwd voordat de sloop van de oude gebouwen van start gaat. De huidige baden worden namelijk aangesloten op de nieuwe installaties. Daardoor blijven na de 1e fase van de sloop het wedstrijdbad en het fudobad open en kunnen zwemmers ook tijdens de nieuwbouw hier terecht.

Wethouder Companjen: “Hier hebben we jaren naar toegewerkt en nu is het dan zover, we gaan echt van start met de bouw van het nieuwe binnenzwembad van De Sypel. Ik ben hier heel blij mee en ben reuze benieuwd naar hoe het er volgend jaar allemaal uitziet als alles klaar is.”

Zwembad 4 weken dicht vanaf meivakantie

Het binnenzwembad gaat 4 weken dicht.Vervolgens worden de tijdelijke kleedvoorzieningen gebouwd en dan kan de sloop van het eerste deel beginnen. Om dit alles te kunnen realiseren en de installaties over te kunnen zetten is het binnenzwembad vanaf de meivakantie 4 weken gesloten. Het buitenbad gaat in die periode wel open, zodat er toch mogelijkheden zijn om te zwemmen.

Fietsers opgelet!

De werkzaamheden vinden de komende maanden plaats vlak naast het fietspad bij de Sypel. En hoewel alle benodigde veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen, is het belangrijk dat fietsers hier de komende tijd extra oplettend zijn en rekening houden met mogelijk bouwverkeer.

Deel dit artikel