Geen trainingen en andere activiteiten op voetbalvelden - RTV Nunspeet

Geen trainingen en andere activiteiten op voetbalvelden Foto: RTV Nunspeet

Geen trainingen en andere activiteiten op voetbalvelden Foto: RTV Nunspeet

Door de sneeuwval van afgelopen nacht en de weersverwachting van aankomende week zullen er geen trainingen en andere activiteiten op de velden plaatsvinden tot en met zondag 14 februari. Het bestuur roept iedereen op om zowel de gras- als de kunstgrasvelden niet te betreden.

“Onze grasvelden en oefenstroken zijn sowieso kwetsbaar onder winterse omstandigheden en vallen niet onder de regeling “Open sportpark””, aldus het bestuur.

De twee kunstgrasvelden zijn het hele jaar toegankelijk voor leden en niet-leden(open sportpark) zolang er geen verenigingsactiviteiten op de velden worden georganiseerd. Nu het gesneeuwd heeft en er ijzel wordt voorspelt zijn de velden kwetsbaar.

Sneeuw: Betreden van een besneeuwd veld is niet toegestaan. Bij betreding zal ijsvorming ontstaan welke zich aan de mat vasthecht en daardoor (afhankelijk van de temperatuur) langzamer ontdooit. Het is in geen geval toegestaan het veld sneeuwvrij te maken.

IJzel: Betreden is in deze omstandigheden verboden. Vezels waarop zich ijs afzet kunnen bij betreding breken, als gevolg van het beschadigen van de vezels door het ijs.

In het weekeinde van 14 februari zal de situatie opnieuw worden geëvalueerd.

Deel dit artikel