Kappers mogen straks weer knippen - RTV Nunspeet

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Alles staat al klaar Foto: RTV Nunspeet
De kapsalons zijn klaar om de klanten weer te ontvangen Foto: RTV Nunspeet

De kapsalons zijn klaar om de klanten weer te ontvangen Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Dinsdag zijn er tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge lichte versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo heropenen onder andere de middelbare scholen en mbo deels vanaf 1 maart. Kunnen niet essentiële winkels op afspraak klanten ontvangen. En is er aangekondigd dat de kappers weer open mogen.

Jenette Rutgers van kapsalon Figaro in Nunspeet heeft de persconferentie super spannend beleefd. “Het was natuurlijk afwachten wat er ging gebeuren”, zegt Jenette tegen RTV Nunspeet. De kapsalons zijn al vaker teleurgesteld. Maar nu het hoge woord eruit is en de kapsalons weer open mogen is Jenette heel blij en staat de telefoon rood gloeiend.

Op dit moment gebruiken ze in de kapsalon de tijd voordat ze opengaan met het verzetten van eerder gemaakte afspraken en het inplannen van nieuwe afspraken. Gelukkig heeft Jenette een groot en enthousiast team om zich heen, die allemaal bereid zijn nu extra te werken om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Jenette zegt: “het zo fijn om iedereen weer te spreken en te horen dat het goed gaat met ze. En dat je gemist word is gewoon een eer.”

De kapsalon is in totaal bijna 11 weken dicht geweest. Daarvoor waren ze in het voorjaar ook al 9 weken dicht. Dus dat heeft er bij de kapsalons goed ingehakt. Die schade gaat niet meer ingehaald worden.

Nu zijn de scharen weer geslepen en kijken de kapsalons uit om de klanten weer te zien en te knippen.

Deel dit artikel