4 dingen die je niet meer kunt missen - RTV Nunspeet

4 dingen die je niet meer kunt missen Foto: Pexels

4 dingen die je niet meer kunt missen Foto: Pexels

NUNSPEET - Alles is misbaar… of toch niet? Wij hebben voor jou vier dingen die je echt niet (meer) kunt missen. Waarbij je hele leven toch wel aardig op zijn kop zou staan als je ze niet meer hebt meer hebt.

(Warm) water

Kun jij je voorstellen dat er geen kraan in je huis is. Dat je geen water kunt pakken voor koffie of thee. Of om te wassen of af te wassen. Dat je niet met een heerlijke douche de dag kunt starten, of in het weekend een lang bad niet kan. Zonder (warm) water zou je dag er heel anders uit zien en je huis ook. Je zou moeten badderen in water in de buurt. Of als je wel koud water zou hebben, zou je de badkuip moeten vullen met gekookt water. Snap je gelijk waarom vroeger de badkamer altijd op de beneden verdieping en vaak in de buurt van de keuken was. En hoe gezellig de open haard ook is, standaard je huis er mee verwarmen is toch best lastig als je dat niet meer gewend bent.

Internet

Ook al is het internet nog niet zo oud, in onze huidige tijd zijn er maar weinig mensen zonder internet. En nu we massaal thuiswerken is internet nog belangrijker geworden. Want hoe kun je inloggen, e-mails versturen en dergelijke zonder internet. Verbonden blijven, informatie ophalen en verzenden zijn zo ingeburgerd dat we er niet meer bij stil staan dat het een aantal jaren geleden nog anders was. Contacten leggen, nieuws lezen maar ook films kijken en foto’s met familie en vrienden delen, we doen het bijna allemaal en elke dag. Paniek breekt dan ook uit als er een storing is en we even geen bereik hebben.

Internet zorgt voor verbinding in de breedste zin van het woord. We kunnen en willen dus niet zonder en het liefst kiezen we voor zo snel mogelijk internet. Goed vergelijken is wel verstandig. Er zijn veel aanbieders van internet abonnementen. Al dan niet met tv en bellen. Door goed te vergelijken weet je tenminste dat je een stabiele provider kiest en toch niet te veel betaalt.

Elektriciteit

Nog iets dat we eigenlijk niet meer kunnen missen. Denk maar aan je licht in de avond en nacht. Maar ook om onze computers te laten werken, telefoons op te laden, te stofzuigen, muziek te luisteren, tv te kijken en eten te koken (tenzij je op gas kookt natuurlijk). Stroom/elektriciteit zijn een vanzelfsprekendheid geworden. Maar het wordt ook steeds belangrijker voor ons. Kijk maar naar de elektrische auto’s en de bijbehorende oplaadpalen voor de deur. Aan elektrische scooters en fietsen. Aan slimme deurbellen en gordijnen die op afstand dicht te doen zijn. Aan alarmsystemen en nog heel veel meer.

Wil je weten hoeveel impact elektriciteit jouw leven heeft? Schakel dan in de avond de elektriciteit eens helemaal uit en hoor wie in huis er gaan roepen en mopperen. Kijk eens een uur of langer waar je allemaal tegenaan loopt. Maar hou wel de vriezer dicht en zet check daarna voor de zekerheid even alle wekkers.

Ramen (en deuren)

Tja inkoppertje maar ook ramen en deuren kun je niet echt missen. De deuren spreken voor zich maar ook ramen zijn belangrijk voor je. Beeld je eens in dat je in een huis zonder ramen zou wonen en dat er geen daglicht zou zijn. Je nooit zou wakker worden met het zonnetje. Dat je binnen in huis nooit kunt merken of het dag of nacht is. En als je dan wel gaten in de muren hebt voor het licht, dan zou het in de winter wel erg koud in huis zijn.

Deel dit artikel