Streep door sportieve Keiler 2021 - RTV Nunspeet

Organisatie hoopt volgend jaar eindelijk het jubileum te kunnen vieren. Foto: RTV Nunspeet

Organisatie hoopt volgend jaar eindelijk het jubileum te kunnen vieren. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Er zit te weinig verruiming in de overheidsregels om De Keiler dit jaar door te laten gaan.. Het organiseren van evenementen is voorlopig nog niet mogelijk en sporten binnen anderhalve meter is ook niet toegestaan. "Het is niet duidelijk wanneer dit wel gebeurt, waarmee de basis voor de Keiler te broos is. De datum van 5 juni is gewoonweg te vroeg om de Keiler te organiseren", zo meldt de organisatie middels een nieuwsbrief.

Een september variant is onderzocht, maar men durft het niet aan gezien verwachte vakanties van vrijwilligers en bovenal de dan gestarte sportcompetities. "Natuurlijk balen we hiervan als een stekker. Als we ergens aan toe zijn, dan is het wel aan een Keiler, getuige de vele sporters die we ’s avonds zien hardlopen en in het weekend tegenkomen in de bossen. Normaal gesproken zou je gewoon in maart zeggen dat het Keilervirus al rondwaart, maar in deze tijd is zelfs dát een gewaagde uitspraak."

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En wel op zaterdag 11 juni 2022, want dit is de nieuwe datum voor de jubileumeditie van de Keiler. De Jeugdkeiler vindt de middag ervoor plaats, op vrijdag de tiende. "We gaan in 2022 weer voor een volwaardige Keiler, met alles erop en eraan, na 2 jaar zou dat toch moeten lukken."

Gestart wordt met een trainingsevent op zaterdag 2 oktober. Voor 2022 wordt de bestaande startlijst gehandhaafd. Gezien enkele teruggetrokken teams, schuiven een paar teams vanaf de wachtlijst door.

Deel dit artikel