Voorbereidingen nieuwbouw recreatiecomplex De Wiltsangh begonnen - RTV Nunspeet

Voorbereidingen nieuwbouw recreatiecomplex De Wiltsangh begonnen  Foto: RTV Nunspeet

Voorbereidingen nieuwbouw recreatiecomplex De Wiltsangh begonnen Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Het terrein op De Wiltsangh, waar straks het nieuwe zwembad met sport- en turnhal gaat komen, is ingemeten en een lokale grondwerker is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Na jaren van voorbereiding, tactiekbesprekingen en berekeningen staat de gemeente Nunspeet aan de vooravond van de realisatie van een nieuw sport- en recreatiecomplex.

Zesbaans wedstrijdbad

In het nieuwe complex komt straks een zesbaans wedstrijdbad dat ook inzetbaar is voor recreatief gebruik door sport en spel toe te passen. Een ruim recreatiebassin, inclusief twee glijbanen (familieglijbaan en bandenglijbaan).

Tillift

Er komt een waterspeeltuin voor kinderen met een zitrand en spuit- en speelelementen. Het doelgroepenbad heeft een volledig beweegbare bodem en is extra verwarmd. Ook een whirlpool, stoomcabine en tillift maken onderdeel uit van de plannen.

Turnhal bovenop de sporthal

Bovendien zal een van de baden voorzien zijn van een interactief scherm. Het interactief scherm komt ook terug in de sporthal om diverse sport- en beweegopties te kunnen uitoefenen. De sporthal heeft een lengte van 48 meter en is onder te verdelen in drie afzonderlijke zalen voor bewegingsonderwijs. En de aparte turnhal komt letterlijk bovenop de sporthal met een afmeting van 28 meter bij 20 meter. Ook zijn er horecagedeeltes en kleed- en kantoorruimtes voorzien.

Zomer van 2022 open

De bouwtijd bedraagt ongeveer 16 maanden. Na de zomer van 2022 hoopt de gemeente Nunspeet het nieuwe complex in gebruik te kunnen nemen.

Deel dit artikel