ChristenUnie onaangenaam verrast over beloning jongerenonderzoek - RTV Nunspeet

Volgens Jennifer wordt er een verkeerd signaal afgegeven door de gemeente. Foto: CU

Volgens Jennifer wordt er een verkeerd signaal afgegeven door de gemeente. Foto: CU

NUNSPEET - Afgelopen week is er een onderzoek uitgezet onder jongeren van 11 tot 27 jaar in de gemeente Nunspeet. Gevraagd wordt om hun mening te geven over de activiteiten die in Nunspeet georganiseerd worden voor de jeugd. Als zij meewerken aan het onderzoek, maken ze kans op een cadeaubon van 20 of 50 euro van Bol.com. De ChristenUnie vindt het een gemiste kans in het steunen van de lokale ondernemers en een verkeerd signaal vanuit de overheid richting de jeugd.

De fractie had liever gezien dat er gezocht was naar een creatieve oplossing om het geld lokaal te laten besteden door de jongeren. Jennifer Elskamp: “Wij proberen onze kinderen op te voeden met het principe dat ze lokaal kopen wat lokaal kan en pas uitwijken naar online aankopen als een product lokaal niet verkrijgbaar is. Wij verwachten dat de gemeente zelf hierin een voorbeeldfunctie inneemt.”

De partij roept wel op om zoveel mogelijk mee te werken aan het onderzoek maar heeft het college gevraagd om samen met ondernemers te gaan zoeken naar de mogelijkheid om te komen tot een lokaal te besteden cadeaubon voor alle kernen.

Deel dit artikel