Lokaal Preventieakkoord Elburg gereed - RTV Nunspeet

Wethouder Krooneman reikt het eerste exemplaar van het lokaal Preventieakkoord uit aan Herriët van Triest. Foto: Gemeente Elburg

Wethouder Krooneman reikt het eerste exemplaar van het lokaal Preventieakkoord uit aan Herriët van Triest. Foto: Gemeente Elburg

ELBURG - Partners uit onder andere de sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang en de gemeente Elburg, hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan het tot stand komen van het Lokaal Preventieakkoord. Het eerste exemplaar van het lokaal Preventieakkoord werd uitgereikt uit aan Herriët van Triest.

Thema’s Roken, Alcohol en Overgewicht

Vanuit het Nationaal Preventieakkoord is gekozen voor de drie thema’s Roken, Alcohol en Overgewicht. Deze drie thema’s zijn verreweg de grootste oorzaak van ziektelast in Nederland, met 35.000 doden en 9 miljard euro zorguitgaven per jaar. Lokaal zijn op deze thema’s ambities en acties geformuleerd, die de komende jaren worden uitgewerkt.

Wethouder Willem Krooneman: “We kijken als gemeente terug op een mooi proces, waarbij veel partijen vanuit de gemeente met elkaar hebben samengewerkt. Het lokaal Preventieakkoord is met veel partijen uit de gemeente Elburg ontwikkeld. Nu gaan we met elkaar aan de slag om uitvoering te geven aan het lokaal Preventieakkoord. Als gemeente onderstrepen wij het belang van een gezonde levensstijl.”

Deel dit artikel