Norm chemische stoffen niet overschreden bij brand Oldebroek - RTV Nunspeet

Rookwolken vanuit Nunspeet goed te zien. Foto: RTV Nunspeet

Rookwolken vanuit Nunspeet goed te zien. Foto: RTV Nunspeet

OLDEBROEK - Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de stoffen en roetdeeltjes die vrijkwamen bij de brand in Oldebroek. Gebleken is dat de norm voor dioxine (chemische stoffen die vrijkomen bij brand) niet is overschreden. Afgelopen dinsdag waren de rookwolken in de wijde omgeving te zien. Rhodos Wellness ging in vlammen op.

De voorzorgsmaatregelen voor vee vervallen, zo meldt de gemeente Oldebroek op haar website. Het vee mag weer van stal en grazen. Ook kippen kunnen gewoon rondlopen en eieren mogen weer gegeten worden. Datzelfde geldt ook voor groenten en fruit uit eigen tuin.

Burgemeester Haseloop-Amsing is positief over deze resultaten: “We zijn opgelucht door de uitslagen van het onderzoek. Het leed voor de eigenaren en medewerkers van Rhodos is natuurlijk groot. En ook van buren en omwonenden heb ik gehoord dat zij erg zijn geschrokken. De zorg voor de gezondheid van mens en dier stond na de brand centraal. Gelukkig kunnen we inwoners en agrariërs nu geruststellen als het om hun gezondheid gaat.”

Deel dit artikel