Veel vandalisme en vernielingen bij sportverenigingen - RTV Nunspeet

Spoor van vernieling door de gemeente. Foto: Gemeente Nunspeet

Spoor van vernieling door de gemeente. Foto: Gemeente Nunspeet

NUNSPEET - Er is in de afgelopen periode graffiti gespoten op sporthal De Feithenhof, de extern gehuurde tent van de gymnastiekvereniging is kapot gesneden evenals een landingsmat in de tent. Bij sport- en recreatiecentrum De Brake is hekwerk vernield en zijn tonnen met inhoud omgegooid. “Het is onvoorstelbaar en tegelijk nog maar het topje van de ijsberg”, zo vertelt wethouder Mark van de Bunte in zijn blog.

Na een gesprek met alle voetbalverenigingen in de gemeente blijkt er nog meer vandalisme te hebben plaatsgevonden. Zo is er ingebroken bij VV Elspeet, lag de robotmaaier van VV Vierhouten op de kop in de bosjes buiten het veld en ook bij VV Hulshorst ervaart men overlast en is er sprake van vernielingen.

“Als gemeente willen we graag toe naar open sportparken, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om aan sport en bewegen te doen. De kunstgrasvelden van VV Nunspeet zijn dus als pilot het hele jaar door beschikbaar. Iedereen mag er gebruik van maken, maar wanneer we een spoor van vernieling op en om het veld aantreffen, zakt de moed ons in de schoenen. Een paar raddraaiers verpesten het dus voor 27.500 inwoners. En ook voor de schade draaien wij met z’n allen op”, vertelt Van de Bunte.

De wethouder spreekt verder over brandplekken in de velden, vernielde omheining en kapotte netten. Daarbuiten is het nog erger; ingegooide ruiten, losgerukte tribunestoeltjes en een compleet gesloopt verkooppunt/kiosk.

“Wij hebben de hekken geopend voor sport- en spelbeoefening en als men niet van andermans spullen afblijft of er goed mee omgaat, moet het weer dicht. Persoonlijk vind ik dat te gek voor woorden, want sport moet toegankelijk zijn voor iedereen en de raddraaiers moeten maar achter een hek”, zo sluit hij af.

Deel dit artikel