Leroy kreeg dak van flat in zijn achtertuin: 'Het vloog 200 meter door de lucht' - RTV Nunspeet

Het dak van de flat in de achtertuin in Tiel. Foto: Omroep Gelderland

Het dak van de flat in de achtertuin in Tiel. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Een deel van het dak dat vrijdag tijdens het noodweer van de flat in Tiel waaide, is twee straten verderop terecht gekomen. Bewoners hoorden het dak met een klap neerkomen. “Ik moet er niet aan denken dat we hier in de achtertuin hadden gezeten.”

Vrijdag waaide aan het eind van de middag een deel van het dak van een appartementencomplex aan de Hertog Arnoldstraat. Twintig woningen moesten daardoor worden ontruimd.

'Het was helemaal zwart'

Een van de bewoners stond op het balkon naar het noodweer te kijken. “Ik heb van mijn leven nooit zoiets meegemaakt. Dat het zo tekeer ging. Het was helemaal zwart”, zegt hij.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Leroy van Zetten woont in een rijtjeshuis, hemelsbreed zo'n 150 tot 200 meter van het flatgebouw af. “Ik stond boven op de badkamer. Mijn vriendin en ik wilden net weggaan, toen ik een gigantische knal hoorde. Ik dacht dat ergens de bliksem was ingeslagen. Tot ik naar beneden liep, de woonkamer in kwam en ik een dak zag liggen. De serre is compleet verwoest.”

Even was Leroy bang dat het zijn eigen dak was, want er kwam behoorlijk wat water naar binnen. Maar al snel zag hij dat het niet zijn dak is, maar dat van de flat verderop. “Het is een behoorlijk stukje door de lucht gegaan.”

Vrouw gewond

Waar het bij hem bij materiële schade bleef, had zijn buurmeisje minder geluk. “Het dak sloeg daar door het raam van de kamer waar ze lag. Ze heeft behoorlijk wat glas op zich gekregen.”

Een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bevestigt dat een vrouw door de losgekomen dakdelen gewond is geraakt. Ze is voor behandeling naar de huisarts geweest.

Zie ook: Noodweer treft Tiel: enorme kraan stort in, dak waait van flat

Deel dit artikel