Top prestaties van Kyra Jonkers en Kimberly Pap tijdens NK - RTV Nunspeet

Kyra Jonkers met haar Eyecatcher  Foto:

Kyra Jonkers met haar Eyecatcher Foto:

NUNSPEET - In het weekend van 5 en 6 juni 2021 vond op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) in Ermelo het NK Dressuur 2021 plaats. Twee leden van de Nunspeetse Ruiterclub verschenen hier aan de start. Dat waren Kyra Jonkers en Kimberly Pap.

Bij de Children waren Kyra Jonkers en Eyecatcher oppermachtig. In zowel het eerste als het tweede onderdeel wisten zij bovenaan te eindigen met top scores, waardoor zij de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen’ wisten te bemachtigen. Bij de Young Riders wist Kimberly Pap, in een zeer sterk deelnemersveld, met haar jonge merrie Just a Dream een mooie 4e plaats te behalen.

Na het NK Dressuur 2021 zijn de dressuurteams voor het Europees Kampioenschap bekend gemaakt, dat dit jaar plaatsvind in Olivia, Spanje, van 5 juli 2021 tot en met 11 juli 2021. Voor Nederland mag Kyra Jonkers met haar Eyecatcher aantreden bij de Children. Kimberly Pap en Just a Dream zijn de reservecombinatie geworden voor het Young Riders team.

Deel dit artikel