Brandweer Nunspeet hielp bij 'megaklus' Soesterberg - RTV Nunspeet

Nunspeetse brandweer in Soesterberg Foto: Christo Willemsen/Brandweer Nunspeet

Nunspeetse brandweer in Soesterberg Foto: Christo Willemsen/Brandweer Nunspeet

NUNSPEET - Een waterwagen van de Nunspeetse brandweer heeft afgelopen nacht geholpen bij de grote brand bij een bedrijvencomplex in Soesterberg. Ook waterwagens uit Ermelo en Epe zijn ingezet. Het was 'keihard werken' en volgens Officier van Dienst Reint van de Bunte was het een situatie 'die je één keer in je carrière meemaakt'.

Rond 23:00 uur maandagavond kreeg Van de Bunte de melding dat hij de andere brandweerkorpsen moest gaan helpen. Met vier waterwagens reden ze in colonne naar Soesterberg. Deze wagens kunnen zo'n 15.000 liter water vervoeren. Ze werden ingezet ter ondersteuning van de zogenoemde 'crashtenders', speciale bluswagens voor vliegtuigen. Die hebben een lans van 16 meter lang en kunnen in twee minuten 13.000 liter water kwijt. Ze werden vanuit Schiphol en Lelystad Airport ingevlogen.

“Wij zorgden met vier wagens ervoor dat continu twee crashtenders gevuld konden worden”, vertelt Van de Bunte. “Op één minuut rijden zat een waterput, dus zodra een wagen leeg was, vulden we 'm daar weer.” De ploeg kreeg de taak om een scheiding aan te brengen tussen het vuur in het bedrijvencomplex en de naastgelegen Kwantum, zodat dat pand gespaard bleef. “Dat is ook gelukt”, vertelt Van de Bunte. “Dat is heel erg mooi om te doen.”

Krenten uit de pap
Het was een lange nacht, rond 05:15 uur dinsdagochtend konden de brandweerlieden weer terug naar huis. “Een brand is nooit leuk, maar dit zijn wel de krenten uit de pap”, vertelt de Officier van Dienst. “Het was een megaklus met zo'n 150 brandweermensen aan het werk.”

De brand in het complex ontstond in een garagebedrijf en sloeg al snel over naar de meubelzaken die in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn. Het complex is compleet afgebrand. De resterende bluswerkzaamheden zullen nog de rest van de dag in beslag nemen.

Deel dit artikel