Eerste nieuwe bedrijf hoopt zich te vestigen op oude terrein GPS - RTV Nunspeet

Op 15 oktober is de hele GPS ontmanteld. Foto: Mudde Kok

Op 15 oktober is de hele GPS ontmanteld. Foto: Mudde Kok

NUNSPEET - Mudde Kok Automotive hoopt halverwege 2022 neer te strijken in Nunspeet. De locatie aan de Oosteinderweg 104 in Nunspeet bood tot 2020 onderdak aan de GPS en zal nu dus onderdeel worden van het autobedrijf op Urk.

Mudde Kok breidt fors uit naar een oppervlakte van circa 75.000m2, waarvan circa 12.000 m2 bebouwd en 25.000m2 bosgrond is. Het bedrijf wil naast nieuwe medewerkers aantrekken ook de samenwerking zoeken met ondernemers die een aanvulling zijn op het mobiliteitsconcept van de organisatie.

Harry Frens van Schootbrugge Holding B.V. heeft negen hectare grond gekocht op de plek waar de pluimveeslachterij eerst stond. Vijf hectare is verkocht aan de gemeente Nunspeet. Zij gaan naar verwachting vanaf januari volgend jaar uitgiftes doen.

Frens heeft altijd gezegd dat hij als doel heeft om de werkgelegenheid in Nunspeet te stimuleren en heeft met Mudde Kok daar alle vertrouwen in. “Dit bedrijf heeft veel ambities ook om uit te breiden. Daarbij komen arbeidsplaatsen vrij waar iedereen belang bij heeft.”

Voor Frens werd door de grote belangstelling voor het terrein duidelijk dat er sterk vraag is naar werklocaties op industrieterreinen. “Er is echt een schaarste. We hadden ongelofelijk veel aanvragen voor de GPS-locatie. We gaan er nu vanuit dat het bedrijf zeer welkom is in Nunspeet. Over twee weken volgen er nog gesprekken met de gemeente aangezien er sprake is van een voorbereidingsbesluit”, aldus Frens.

Deel dit artikel