Vanaf woensdag testen op corona in Elspeet - RTV Nunspeet

Coronatestlocatie opent in Elspeet. Foto: Pixabay

Coronatestlocatie opent in Elspeet. Foto: Pixabay

ELSPEET - Vanaf woensdag opent de GGD een testlocatie in Elspeet. In het Kulturhus kan dan van maandag tot en met zaterdag een coronatest gedaan worden. Dat laat de gemeente weten.

Daarmee hoeven inwoners van de gemeente Nunspeet niet meer naar Harderwijk, Heerde of Apeldoorn. Het aantal coronabesmettingen in de gemeente liep de laatste weken flink op, met name in Elspeet. Begin van de maand liet burgemeester Van de Weerd al weten samen met de GGD te kijken of er een lokale priklocatie kon komen.

Het aantal besmettingen in de gemeente zakt inmiddels wat af. Volgens de officiële cijfers van de GGD waren er maandag 13 september nog negen besmettingen in de hele gemeente Nunspeet. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er in Elspeet nog veel zieken, dus zal het werkelijke aantal besmettingen hoger zijn. De gemeente Nunspeet had begin september nog het hoogste aantal besmettingen van Nederland. De burgemeester riep toen nogmaals de inwoners op om zich streng aan de regels te houden.

Vaccineren

GGD Noord- en Oost Gelderland gaat ook nog met de zogenoemde 'vaccinatietour door de regio' rond, waarbij ze een pop-up priklocatie openen. Vrijdag 17 september kan, zonder afspraak, bij theater Veluvine een coronavaccin gehaald worden.

Deel dit artikel