Bijna 300 handtekeningen tegen bouw 'Polenhotel' Harderwijk - RTV Nunspeet

De handtekeningen worden overhandigd aan de wethouder Foto: Omroep Gelderland

De handtekeningen worden overhandigd aan de wethouder Foto: Omroep Gelderland

HARDERWIJK - Bijna 300 handtekeningen hebben ze opgehaald. Inwoners van Harderwijk zijn niet blij met de komst van een migrantenhotel. De gemeente wil een ondernemer toestemming geven om dit hotel te bouwen. Daarom hebben omwonenden bezwaar gemaakt en de handtekeningen overhandigd aan de gemeente.

"285 handtekeningen hebben we opgehaald en dat is behoorlijk wat", zegt Chantal Vis een van de omwonenden van de beoogde locatie. "En dat geeft ook wel aan hoe groot het probleem is", vervolgt ze. Samen met Stichting Doeh heeft Chantal het initiatief genomen tot een handtekeningenactie.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Overlast

Het migrantenhotel -in de volksmond ook wel Polenhotel- moet vlakbij de rotonde op de hoek van de Groene Zoomweg en en de Harderwijkerweg komen. Het hotel moet plaats bieden aan 150 migranten. Al sinds het begin is er fel protest tegen deze plannen. "We zijn enorm bang voor de overlast die het hotel gaat veroorzaken", legt Chantal uit. "Het lawaai, het verkeer, de jeugd die er langs fietst naar scholen, naar sportverenigingen. Dit gaat gewoon heel veel mensen treffen."

De 285 handtekeningen worden overhandigd aan wethouder Bert van Bijsteren van Harderwijk. En hij is onder de indruk. "Dat is een enorme klus geweest", zegt hij. "En als je 285 handtekeningen hebt verzameld door een relatief klein clubje, dan is het wel een signaal."

Alternatieven

Op de vraag 'Maar de migranten moeten toch wel ergens terecht kunnen?', antwoordt Chantal Vis: "Dat ben ik met u eens. Maar ik vind de rand van de woonwijk geen goede locatie." Als alternatieven worden door de indieners van de handtekeningen een bedrijvenpark aan de rand van Harderwijk genoemd of de polder iets verderop.

De gemeente gaat de bezwaren inventariseren en dan heeft de gemeenteraad het laatste woord over de kwestie.

Bekijk hier hoe Chantal Vis de handtekeningen tegen het geplande 'Polenhotel' overhandigt aan wethouder Bert van Bijsteren van Harderwijk:

Deel dit artikel