Trainer Letsch wil Vitesse niet in favorietenrol hebben in Europese wedstrijd - RTV Nunspeet

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het stadion waar Vitesse donderdag speelt. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Supporters van Vitesse bij de training. Foto: Omroep Gelderland
Letsch in het stadion van Maribor, waar Vitesse speelt. Foto: Omroep Gelderland

Letsch in het stadion van Maribor, waar Vitesse speelt. Foto: Omroep Gelderland

MARIBOR - Vitesse-trainer Thomas Letsch en verdediger Tomas Hajek willen Vitesse niet als favoriet beschouwen in de uitwedstrijd tegen NS Mura, donderdagavond. "Vitesse is nooit de favoriet in Europese uitwedstrijden", zegt de Duitse coach.

"Ze hebben goed werk geleverd afgelopen seizoen, ze werden kampioen en het is een team dat al lang samen is en Mura heeft een goede coach. In mijn ogen hebben ze in de play-offs voor de Europa League tegen Sturm Graz geen geluk gehad en hadden ze die ook kunnen winnen. Daarnaast ben je als Vitesse-zijnde in een Europese uitwedstrijd nooit de favoriet", aldus de trainer.

Dit is waarom trainer Thomas Letsch Vitesse niet de favoriet vindt:

Maar wat moeten de Arnhemmers dan verwachten van de Sloveense ploeg? Dat weten ze bij Vitesse zelf ook nog niet echt, vertelt verdediger Tomas Hajek. "Om eerlijk te zijn wist ik dat ze kampioen zijn geworden en wat ze in de voorronde van de Conference League hebben gedaan. Maar ik weet niet echt wat ik van ze kan verwachten. Ik heb wat video's gezien, maar wat ik kan verwachten weet ik niet, maar we zullen het morgenavond zien."

Afbeelding
Het stadion waar Vitesse donderdag speelt. Foto: Omroep Gelderland

Maar dat betekent niet dat Vitesse niet voor een goed resultaat gaat. "We weten wie onze andere opponenten zijn in de poule (Tottenham Hotspur en Stade Rennes, red.), dus we komen voor een goed resultaat. Dat is ons doel", vertelt Letsch.

Het is tegen Mura ook de eerste wedstrijd voor publiek. Vitesse-supporters lieten woensdagavond al weten dat ze er waren, ze lieten van zich horen bij de training. "Het is goed dat ze er zijn. Vorig jaar zonder publiek, dat was eigenlijk geen voetbal", aldus de Tsjechische verdediger Hajek.

Afbeelding
Supporters van Vitesse bij de training. Foto: Omroep Gelderland

'Respect voor beslissing Dasa'

Eli Dasa is niet met Vitesse meegereisd naar Maribor, waar Vitesse donderdag om 18.45 uur in het Ljudski vrt-stadion aftrapt. De Israëlische rechtsback is normaal eerste keus, maar blijft achter vanwege de belangrijke joodse feestdag Jom Kipoer.

Normaal gesproken heeft trainer Thomas Letsch voldoende mogelijkheden om zijn absentie op te vangen, maar doordat Dominik Oroz nog met corona kampt en Million Manhoef geblesseerd is, is Romaric Yapi (teruggekeerd van een schorsing) de enige optie op rechts.

"Het is niet ideaal", vertelt trainer Thomas Letsch. "Maar je moet accepteren dat er verschillende religies zijn. Onze wereld is zo groot en we hebben zoveel religies en mensen, je moet dit dus respecteren."

Het is ook niet zomaar een feestdag weet de Duitse trainer. "De Israëlische teams spelen ook op dinsdag, dus dat toont aan hoe belangrijk het is voor ze. Maar Eli Dasa speelde ook veel voor het nationale team, dus ik zie ook wat positiefs. Hij kan nu uitrusten voor de volgende wedstrijden."

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Hajek; Dasa, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Frederiksen en Openda.

Deel dit artikel