Bij Mura weten ze meer over Vitesse, dan andersom - RTV Nunspeet

Coach Ante Šimundža van NS Mura. Foto: Omroep Gelderland

Coach Ante Šimundža van NS Mura. Foto: Omroep Gelderland

MARIBOR - NS Mura is de grote onbekende in de groep van Vitesse tijdens de Conference League. In Arnhem zeggen ze allemaal niet zoveel te weten van de Sloveense tegenstander, maar dat is andersom toch echt heel anders.

Vitesse-verdediger Tomas Hajek haalde woensdag nog maar eens aan dat hij niet veel wist van de Sloveense tegenstander. "Als je me iets over Maribor vraagt, weet ik wel wat voor club het is. Maar van Mura, nee. Ik ga het morgen wel zien."

Makaay en Van Hooijdonk

Op de persconferentie bij de tegenstanders van Vitesse, wist NS Mura-trainer Ante Šimundža een hoop te vertellen over Vitesse. Of dat parate kennis was, of dat hij zich ingelezen heeft is de vraag, maar er kwamen best wat feitjes boven tafel.

"Vitesse kennen we natuurlijk niet zo goed als Tottenham Hotspur of Stade Rennes, maar ik denk dat wij meer van hen weten dan andersom. Ik weet dat Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk voor de club hebben gespeeld, dat ze in 2017 de beker hebben gewonnen, dat ze vorig jaar weer in de finale stonden en dat ze goede spelers naar de voetbalwereld brengen. We weten meer van hen dan andersom denk ik ja."

'De favoriet is Vitesse'

Thomas Letsch wilde woensdagavond tijdens de persconferentie de favorietenrol niet op zich nemen, maar die drukt de coach van Mura wel naar Arnhem. "Vitesse heeft veel meer ervaring in Europa, ze hebben vier keer in een groepsfase gespeeld. Daarnaast spelen ze ook in een betere competitie dan de onze. Wij moeten op ons best zijn om Vitesse te verslaan. Het is echt een respectabel team."

Deel dit artikel