Zorgen om onveilige situatie aan de Harderwijkerweg in Hulshorst - RTV Nunspeet

Marcel van Klompenburg bij de Harderwijkerweg. Foto: Gerrald Bronkhorst

Marcel van Klompenburg bij de Harderwijkerweg. Foto: Gerrald Bronkhorst

NUNSPEET - Onlangs zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Harderwijkerweg in Hulshorst. Het wegdek is vernieuwd en op meerdere plaatsen zijn vluchtheuvels aangelegd. Toch heeft de SGP-fractie over één concrete situatie nog wat vragen gesteld aan het college van B&W.

“Het fietspad bij de ingang van het Koetshuis is verlegd. Dit was nodig in verband met de komst van een vluchtheuvel. Daardoor is nu een onveilige situatie gecreëerd. Het fietspad is versmald waardoor aan de ene zijde een boom op het fietspad staat en aan de andere zijde een betonnen rand scheiding maakt tussen het fietspad en de autoweg. Wij maken ons hier zorgen over omdat dit ongelukken zou kunnen veroorzaken, vooral tijdens momenten van slecht zicht”, vertelt raadslid Marcel van Klompenburg.

Deze volgens de partij ongewenste situatie moet opgelost worden. “We willen graag weten welke oplossing het college voor deze situatie in gedachten heeft en op welke termijn dat wordt gerealiseerd. We zijn blij dat het onderhoud aan de Harderwijkerweg is uitgevoerd, maar de veiligheid van de fietser vraagt nog wel een aanpassing.” De verwachting is dat het college binnen enkele weken met een reactie komt.

Deel dit artikel