Jesse Schuurman: 'De denkwijze bij De Graafschap is nu echt aanvallend' - RTV Nunspeet

Jesse Schuurman start ook morgen vrijwel zeker weer in de basis bij De Graafschap. Foto: Omroep Gelderland

Jesse Schuurman start ook morgen vrijwel zeker weer in de basis bij De Graafschap. Foto: Omroep Gelderland

DOETINCHEM - De Graafschap oogt dit seizoen minder degelijk, maar speelt wel aantrekkelijker. "Er zit wat meer lijn in ons spel", zegt middenvelder Jesse Schuurman.

Het seizoen is nog pril, maar met zeven wedstrijden achter de rug kan al wel een aardige vergelijking gemaakt worden met vorig seizoen. Toen, en ook het jaar daarvoor, was De Graafschap uiterst moeilijk te verslaan. Maar de Achterhoekers wonnen hun wedstrijden vaak zelf ook moeizaam. "Het was heel resultaat gericht en we pakten heel veel punten", weet Schuurman. "Maar inderdaad, het spel was niet zo best en we speelden veel vanuit een gesloten verdediging."

Lijn

Nu ging De Graafschap al twee keer flink onderuit, tegen FC Volendam en Roda JC. "We spelen aanvallend voetbal. Dat is de denkwijze en daar wordt ook veel op getraind. Dat is wel een verschil met vorig jaar", zegt de inwoner van Bemmel. "Maar Roda was wel een zeperd en ook tegen Volendam geven we het in twee counters knullig weg. Die kans is natuurlijk ook groter als je speelt zoals wij het willen. Het komt er nog niet altijd uit zoals wij het willen, maar er zit al wel veel lijn in vind ik."

Schuurman zelf stond vorige week voor het eerst in de basis. "Het is vervelend dat je vanaf de bank bent begonnen dit seizoen. Vorig jaar eindigde ik in de basis. Het is vervelend, maar je moet je altijd weer bewijzen. Aan mij om te laten zien dat de trainer de verkeerde keuze maakt. Verder heb je je erbij neer te leggen. Ik probeer er altijd het maximale uit te spelen en tegen Excelsior ging het inderdaad wel lekker."

Sfeer

Trainer Reinier Robbemond zag De Graafschap goed spelen. Tegelijkertijd erkent hij ook dat het nog grillig is. "Maar diepe dalen hebben we tot nu toe niet gehad, alleen in grote fases tegen Roda misschien. Tegen NAC was het een helft goed, tegen Volendam een half uur. Maar Excelsior hebben we het de hele wedstrijd volgehouden. Dat goede gevoel neem je mee en zie je de hele week in de sfeer direct terug", aldus Robbemond.

Hij zal tegen Jong FC Utrecht Schuurman waarschijnlijk opnieuw opstellen. "Jesse deed het goed. Uit voorzorg hebben we hem even weer aan de kant gehouden. In de oefenwedstrijd tegen NEC raakte hij geblesseerd aan zijn knie en die klachten kwamen nu na een duel op de training, met knie tegen knie, weer terug. Maar hij is er gewoon bij morgen."

Deel dit artikel