Hoe besteed ik mijn 13e maand? 3 Tips! - RTV Nunspeet

Hoe besteed ik mijn 13e maand?  Foto: Eigen foto

Hoe besteed ik mijn 13e maand? Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Het is weer bijna december en dat betekent voor veel mensen een eindejaarsuitkering of een 13e maand. Dat is toch elk jaar weer een leuk extraatje. Weet je nog niet wat je ermee gaat doen dit jaar? Dan hebben wij 3 tips voor je!

1. Koop nieuwe meubels

Een 13e maand is een leuke extra. Je krijgt vaak meer dan €1000 en daar kun je veel van kopen. Ook veel meubels bijvoorbeeld. Geef je woning een andere uitstraling door nieuwe meubels aan te schaffen. Ga met je zuurverdiende eindejaarsuitkering naar een leuke woonwinkel of shop lekker online. Vervang je oude saaie kast bijvoorbeeld door een stoere industriële kast of koop een nieuw tv meubel. Een gaaf landelijk tv meubel, een tijdloos Scandinavisch tv meubel of zie jij liever je tv meubel industrieel? Welke stijl je ook kiest, er is volop keuze dankzij die 13e maand van je! Het voordeel van nieuwe meubels, is dat je hier jaren plezier van hebt. De volgende 2 tips zijn van korte duur, maar misschien voor jou wel van grotere waarde.

2. Ga op vakantie

Ga er even lekker tussenuit! Het jaar zit er weer op en het is ook voor jou vast weer een druk jaar geweest. Verwen jezelf met een weekendje weg of een heuse vakantie naar het buitenland. Wat jij wilt! Zoek je liever de zon op of geniet je meer van een skivakantie? Dankzij jouw 13e maand heb je de vakanties voor het uitzoeken. Je kunt natuurlijk ook wachten op je vakantie-uitkering, maar dat duurt zo lang hè. Voordeel van dat wachten is dat je wel weer meer te besteden hebt aan een vakantie. Dus, sparen voor een dikke zomervakantie? Of lekker in januari al naar de zon toe? Mede mogelijk gemaakt door jouw 13e maand!

3. Verras iemand

(Een deel van) je 13e maand weggeven, da’s ook een optie! Verras iemand, maak iemand blij! Dat is toch eigenlijk het mooiste wat er is? Iemand die het afgelopen erg zwaar heeft gehad of gewoon zomaar iemand verrassen, daar word je zelf toch ook heel blij van? Je hoeft natuurlijk niet alles weg te geven. Vaak maak je iemand al blij met een bos bloemen of een klein cadeautje. Je (klein)kinderen verrassen kan natuurlijk ook. Op die manier deel je je 13e maand met je geliefden, dat is toch prachtig?

Ben jij er al uit wat je met je 13e maand gaat doen? Worden het nieuwe meubels, een vakantie of ga je iemand anders er blij mee maken? En als je niet kan kiezen, dan doe je toch van alle drie de opties iets. Kan prima! Veel plezier met je eindejaarsuitkering in ieder geval!

Deel dit artikel