NEC moet voor het eerst naar onderen kijken - RTV Nunspeet

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Magnus Mattsson traint nog niet mee bij NEC Foto: Omroep Gelderland
Rogier Meijer kijkt naar de training Foto: Omroep Gelderland

Rogier Meijer kijkt naar de training Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - NEC draaide tot nu toe lekker mee in de eredivisie, maar na drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden komt de degradatiezone wat dichterbij. En dus moet NEC nu voor het eerst ook naar onderen kijken.

De Nijmegenaren staan elfde en de marge met plek zestien en zeventien is nog maar vier punten. Daarom is een goed resultaat uit tegen FC Twente zondagmiddag zeer wenselijk. "Het gat met plekken naar boven is ook maar vier punten", relativeert trainer Rogier Meijer. "Het zit allemaal dichtbij elkaar. Ik ben niet zoveel bezig met de ranglijst. Ik richt me op de wedstrijd."

En ook na de ellende rond de derby kan het voetbal voor welkome afleiding zorgen. "Dan kunnen we het van ons af spelen. Dat lijkt me een heel goed plan", zegt Lasse Schöne. "Het is een mooie tegenstander. Twente is heel goed bezig. Makkelijk zal het zeker niet zijn. Als wij op deze plek willen blijven of omhoog willen, moeten we punten gaan pakken."

Afbeelding
Magnus Mattsson traint nog niet mee bij NEC Foto: Omroep Gelderland

NEC is niet op volle sterkte in Enschede. Magnus Mattsson en Mikkel Duelund zijn er zeker niet bij. "Voor zondag zijn zij geen opties. Mattsson heeft wel een gedeelte meegetraind en het gaat steeds beter, maar voor zondag niet. Pedro Ruiz viel goed in tegen Vitesse. Hij was sterk aan de bal en gaf ons wat extra's als team. Hij doet een individueel programma. We gaan kijken of hij zondag kan redden. We gaan er alles aan doen om te winnen bij Twente."

Deel dit artikel