Hoe kun je met je auto geld verdienen?. Foto: Pexels

Hoe kun je met je auto geld verdienen?. Foto: Pexels

- In de huidige economie zijn er manieren om geld te verdienen dat niet beschikbaar was toen je ouders zo oud waren als je nu bent. In sommige gevallen zijn de nieuwe inkomstenbronnen zelfs een handvol jaren geleden ontwikkeld. Er zijn bijvoorbeeld apps en diensten ontstaan die het voor jou mogelijk maken om geld te verdienen met je auto. Deze kansen vereisen geen grote investering van geld of tijd zoals een klein bedrijf of een tweede baan. In dit artikel lees je hoe je hier gebruik van kunt maken om geld te verdienen met je auto.

Ridesharing

Uber, Lyft en soortgelijke apps zijn ongelooflijk populair geworden als alternatief voor taxi's, openbaar vervoer en persoonlijke voertuigen. Door je aan te melden om voor een van deze services te rijden, kun je je eigen schema bepalen en geld verdienen met elke rijder die je helpt om op hun bestemming te komen. Net als bij het verhuren van je auto is het belangrijk om te begrijpen hoe de verzekering werkt. Over het algemeen zal een persoonlijke autoverzekering je voertuig niet beschermen terwijl je rijdt, omdat je het voor zakelijke doeleinden gebruikt in plaats van voor persoonlijk reizen. Hier moet je dus rekening mee houden als je je wilt aanmelden voor een ridesharing app. Mogelijk kun je rechtstreeks bij de service een verzekeringsdekking afsluiten.

Verhuur

Als je je auto niet veel gebruikt of je hebt dagen dat je hem helemaal niet gebruikt, overweeg dan om een app als Getaround of Turo te gebruiken om hem aan anderen te verhuren. Je kunt ervoor kiezen om je auto per uur of per dag te verhuren, waardoor je flexibel bent in wanneer je hem beschikbaar stelt en wanneer je hem voor je eigen behoeften kunt gebruiken. Volgens experts is het mogelijk om honderden euro’s per maand te verdienen met zo’n app. Houd er rekening mee dat er enkele beperkingen zijn voordat je je voertuig te huur kunt aanbieden. Met Turo kun je bijvoorbeeld alleen een auto verhuren die op naam van je staat of aan een eigenaar die je toestemming heeft gegeven om deze op kenteken te zetten. Ook moet je voldoen aan specifieke onderhouds- en verzekeringsvereisten.

Bezorgdienst

Als je het leuk vindt om voor geld te rijden, maar je niet op je gemak voelt om andere mensen te vervoeren, overweeg dan je aan te melden voor een bezorgdienst voor eten of boodschappen. Er zijn veel services waarmee je kunt werken, waarbij elk bedrijf zijn eigen voordelen en nadelen heeft. Diensten omvatten Uber Eats, Thuisbezorgd, Picnic en meer. Afhankelijk van welke je kiest, haal en bezorg je eten van lokale restaurants of supermarkten. Net als bij het delen van ritten, kun je bij dit optreden je eigen schema bepalen en ontvang je een betaling voor elke levering die je doet. Hierdoor kun je eenvoudig met behulp van je auto geld verdienen, terwijl je zelf de verantwoordelijkheid houdt over je vierwieler. Veel mensen vinden dit een prettige gedachte, terwijl het ook beter is voor je verzekering.

Deel dit artikel