Gemeente Nunspeet gaat wensen sportverenigingen mogelijk maken - RTV Nunspeet

Gemeente Nunspeet gaat  wensen sportverenigingen mogelijk maken Foto: RTV Nunspeet

Gemeente Nunspeet gaat wensen sportverenigingen mogelijk maken Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Via een nieuwe vorm van financiering wil de gemeente Nunspeet de bouwplannen van de voetbalvereniging Nunspeet en de Nunspeetse tennisclub De Wiltsangh mogelijk maken.

De methode moet het mogelijk maken dat de gemeente zelf geen geld stopt in de plannen. Beide verenigingen kunnen de gevraagde vijftig procent van de noodzakelijke voorzieningen niet zelf bekostigen. Laat staan dat ze geld hebben om de wenselijke voorzieningen, zoals een nieuwe kantine, kunnen uitvoeren. De huidige mogelijkheden voor een financiële borgstelling door de gemeente zijn onvoldoende om de benodigde gelden te verkrijgen.

De voetbalvereniging wil bestaande gebouwen vervangen, de tennisclub wil grond aan- en verkopen om zo de tennisbanen te kunnen verplaatsen en een nieuwe kantine bouwen. De plannen maken onderdeel uit van het streven De Wiltsangh te veranderen in een nieuw en functioneel ingericht sportpark. Voor de nieuwe vorm van financieren wordt Maatschappelijk Financieren ingeschakeld.

Het onderzoek verplicht de gemeente overigens tot niets. Met de verenigingen vinden nog gesprekken plaats waarin de werkwijze aan hen wordt uitgelegd en wat hun mogelijkheden zijn daarbinnen.

Deel dit artikel