Een bijzonder cadeau dankbaar in ontvangst genomen. Foto: RTV Nunspeet

Een bijzonder cadeau dankbaar in ontvangst genomen. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Erik Stotijn, directeur van het Noord-Veluws Museum, heeft zaterdagmiddag een schilderij van Ben Viegers in ontvangst genomen.

Het werd geschonken door de Heleboeldag commissie van de Hervormde kerk uit de opbrengst van de Heleboeldag 2021. Voorzitter van de commissie Gert Noorderink nam het schilderij, de Nunspeetse Dorpskerk, in ontvangst van de eigenaren de familie Hoveling uit Grotebroek om het vervolgens te overhandigen aan Erik Stotijn.

Dit jaar werd een deel van de opbrengst besteed aan een maatschappelijk doel waarvoor het museum was uitgekozen. Erik Stotijn: “Het is fantastisch dat wij op deze manier in het bezit komen van een mooie Ben Viegers. Als museum hebben we geen budget voor aanschaf van schilderijen en dit is voor ons een mooi cadeau.”

Na de overhandiging in de Dorpskerk, in aanwezigheid van leden van de Heleboeldag commissie, is het schilderij overgebracht naar het Noord-Veluws Museum. In 2022 zal een expositie aan Ben Viegers worden gewijd vanwege zijn 75e sterfdag en zal dit schilderij van de Hervormde Dorpskerk zeker een plaats krijgen.

Deel dit artikel