Heerlijk genieten tijdens je vakantie op de Veluwe. Foto: Pexels.com

Heerlijk genieten tijdens je vakantie op de Veluwe. Foto: Pexels.com

- Vakantieparken op de Veluwe zijn deze kerstvakantie erg in trek blijkt uit navraag bij Parkvakanties, de Nederlandse expert in vakantieparken. Op veel Veluwse vakantieparken heerste topdrukte, maar de sfeer was zeer gemoedelijk. Nederlandse vakantiegangers gaan maar al te graag op vakantie naar de Veluwe en tijdens de kerstvakantie zien we dat er nog meer gepiekt wordt.

Er waren her en der nog wel enkele plekken, maar de vakantieparken op de Veluwe waren met een gemiddelde bezetting van meer dan 90% zeer goed gevuld. Zeker gezien de lockdown waren uitstapjes in de Veluwse natuur extra populair. Tijdens de kerstvakantie genoten veel mensen van een wandeling of fietstocht op de Veluwe.

Wat maakt de Veluwe zo bijzonder? Het schitterende natuurgebied de Veluwe is enorm centraal gelegen en is voor iedereen makkelijk te bereiken. Bovendien heeft de Veluwe volop mooie bezienswaardigheden, zoals leuke Hanzesteden, in de omgeving en er is genoeg te beleven voor alle leeftijden.

Bezienswaardigheden op de Veluwe

De kerst is een bijzondere periode om van de natuur te genieten. Op de Veluwe kun je heerlijk fietsen en wandelen en genieten van al dit natuurschoon. De Veluwe heeft namelijk een oppervlakte van 32.000 hectare om te ontdekken! Ga bijvoorbeeld met een boswachter op pad en ga op zoek naar de Gelderse Big Five. De edelherten burlen tijdens de bronstijd en er worden speciale excursies georganiseerd. Ontdek ook de prachtige paarse heidevelden die aan het eind van de zomer beginnen te bloeien of bezoek de dichte bossen waar de bladeren de mooiste kleuren hebben.

Om meerdere dagen van de natuur te genieten kiezen veel Nederlandse vakantiegangers voor een verblijf op een vakantiepark op de Veluwe. Er is een ruime keuze aan bungalows op de Veluwe. Zo zijn de vrijstaande vakantiehuizen van Landal Miggelenberg midden in de bossen te vinden. Je wandelt zo de bossen in en de kinderen kunnen zich uitleven bij de speeltuin het Avonturenhof. Bovendien is er een zwembad, een dierenweide en een Bollo Club. Of dacht je van een verblijf op het Vakantiepark De Boshoek waar je in luxueuze bungalows kunt overnachten. Je kunt hier heerlijk ontspannen in de sauna en voor de kinderen is er van alles te beleven. Zo is er een minigolfbaan, een zwembad en een leuk animatieprogramma.

Leuke uitjes op de Veluwe voor alle leeftijden

Naast de prachtige natuurgebieden staat de Veluwe ook bekend om de culturele uitstapjes die je hier kunt maken. Ten tijde van het boeken van het vakantiepark waren deze nog wel geopend, maar afgelopen kerstvakantie dus helaas even niet. Erg populair zijn normaal gesproken bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum, Radio Kootwijk en het Jachthuis Sint Hubertus. Bovendien is er veel te doen voor kinderen en een bezoek aan Burgers' Zoo en het SchatEiland Zeumeren zijn hiervoor leuke aanraders. De Veluwe is een heerlijke plek om te genieten van natuur en cultuur voor het het hele gezin. Overnachten kan bijvoorbeeld ook in de buurt van Kootwijkerzand waar het mooie Roompot Vakantiepark De Berkenhorst gelegen is. Je kunt hier in schitterende vrijstaande vakantiewoningen overnachten en bij een aantal accommodaties heb je de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen. Je kunt er fietsen huren om heerlijk de natuur in te trekken en het is een gemoedelijk en kindvriendelijk park met een binnenspeeltuin en binnenzwembad. Uitstapjes naar bijvoorbeeld de Apenheul, Paleis Het Loo en Kinderpretpark Julianatoren zijn hopelijk ook snel weer mogelijk..

--

Link: https://www.parkvakanties.nl/vakantiepark-veluwe/

Deel dit artikel