Welke bus past het beste bij uw organisatie?. Foto: Pixabay

Welke bus past het beste bij uw organisatie?. Foto: Pixabay

- Veel bedrijven in ons land maken gebruik van één of meerdere bedrijfsbussen. Zoekt u ook een bus die u kunt gebruiken voor zakelijke doeleinden? Dan ontdekt u snel genoeg dat er veel mogelijk is. Door het grote aanbod vindt u het mogelijk lastig om een keuze te maken. Daarom kunt u hier vast en zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij u namelijk de beste bus voor uw organisatie te vinden.

Soorten bedrijfsbussen op een rijtje

Bedrijfsbussen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. U kunt een bedrijfsbus onder andere in diverse kleuren kopen. Daarnaast zijn er verschillende merken die zich toeleggen op de productie van bedrijfsbussen. We maken bovendien onderscheid in het soort bus. Om het u wat makkelijker te maken, zetten we hier kort de verschillende soorten bedrijfsbussen op een rijtje.

1. Bestelbus

Als we het over een bus voor een organisatie hebben, denken veel mensen aan een bestelbus. Veel bedrijven gebruiken zo’n bus om spullen af te leveren bij hun klanten. Daarnaast wordt een bestelbus veelvuldig gebruikt om hulpmiddelen voor het uitvoeren van werkzaamheden te vervoeren. Koop overigens nooit lukraak een bestelbus, maar kijk goed naar de laadruimte.

2. Bakwagen

Alhoewel dit eigenlijk geen bus is, wordt een bakwagen toch vaak tot de bedrijfsbussen gerekend. Hij wordt immers veelvuldig gebruikt om producten bij klanten af te leveren. Dit voertuig heeft een grotere laadruimte dan een bestelbus. Bovendien kan een bakwagen meer gewicht dragen. Hierdoor leent dit voertuig zich goed voor het vervoeren van lange en/of zware spullen.

3. Personenbus

Veel bedrijven kopen een bus om producten te bezorgen of gereedschappen te vervoeren. Zoekt u nog een geschikt voertuig om personen van A naar B te vervoeren? Dan biedt een bus eveneens uitkomst. Richt u in dat geval tot de personenbussen. Zoals de naam al aangeeft, is een personenbus bedoeld om personen te vervoeren. Zo’n bus herbergt vaak veel zitplaatsen, waardoor u meerdere personen tegelijkertijd kunt vervoeren.

Nieuw of tweedehands?

Weet u niet wat de beste bus voor uw organisatie is? Begin dan niet direct aan de zoektocht, maar bepaal eerst of u een nieuwe of tweedehands bus wilt kopen. Een nieuwe bus is relatief duur in de aanschaf. Als u een nieuwe bus te duur vindt, kijkt u naar tweedehands opties. U kunt bijvoorbeeld een tweedehands Ford Transit kopen. Een occasion verkeert vaak nog in goede staat, maar u betaalt er minder voor. Bekijk dutchvans.com en vergelijk de prijs van een nieuwe bus maar eens. Het valt u dan snel genoeg op dat een tweedehands bus aanzienlijk goedkoper is.

Deel dit artikel