Op zoek naar relatiegeschenken? . Foto: Pexels

Op zoek naar relatiegeschenken? . Foto: Pexels

- Het geven van relatiegeschenken is iets waar iedere onderneming zich mee bezig zou moeten houden. Door een relatie een geschenk te geven laat je namelijk zien dat je deze relatie waardeert. Dit geldt zowel voor klantrelaties en partnerrelaties, maar ook voor werknemers.

Het zijn allemaal relaties van jouw onderneming die ervoor zorgen dat jouw onderneming zo kan draaien zoals hij draait. Vind je het moeilijk om het juiste relatiegeschenk te vinden voor jouw relaties? Lees dan snel verder. In dit artikel kun je namelijk inspiratie opdoen voor leuke geschenken!

Houd het speels

Relatiegeschenken hoeven zeker niet saai te zijn. Je kunt dit namelijk lekker speels aanpakken! Een speels relatiegeschenk is vooral leuk wanneer je een goede en vrij informele band hebt met je klanten. Denk bijvoorbeeld eens aan puzzels bedrukken met je bedrijfslogo of een foto van je personeel als aandenken voor je zakenrelaties. Op deze pagina vind je hoe je deze puzzels kan bestellen: https://www.maxilia.nl/spellen-bedrukken/puzzel-bedrukken/ . Daarnaast zou je natuurlijk ook kunnen kiezen voor een gepersonaliseerde set speelkaarten, dobbelstenen of schaakset met je bedrijfsnaam erop.

Lekker proosten

Alcohol doet het over het algemeen goed. Dit komt mede doordat het grootste deel van Nederland alcohol drinkt. Je zit hier dus bijna altijd goed mee. Je kunt dit benutten door je zakenrelaties (of personeel) te trakteren op een goede fles wijn of bubbels. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken; zo kun je een wijnfles voorzien van een gepersonaliseerd etiket. Daarnaast zou je het luxer kunnen aanpakken door een wijnkist te laten bedrukken met je bedrijfsnaam.

Feestelijk snoepgoed

Wat je ook zou kunnen doen is lekker snoepgoed uitzoeken om als relatiegeschenk aan je klanten te geven. Hierin geldt hetzelfde als in de proost tip. Bijna iedereen houdt van snoepgoed en hier kun je dus ook mooi gebruik van maken. Daarnaast ziet gepersonaliseerd snoep er ook erg feestelijk uit om als relatiegeschenk te geven! Je kunt dit natuurlijk zo luxe aanpakken als je zelf wil; van een gepersonaliseerd doosje pepermunt tot een mooi vormgegeven doosje bonbons bedrukt met je bedrijfslogo of bedrijfsnaam!

Mooie boodschap

Je kunt je relatiegeschenken ook wat traditioneler aanpakken wanneer dit beter bij je bedrijf past. Denk dan bijvoorbeeld aan pennen van Maxilia bedrukken met een mooie kerstboodschap erop. kantoorartikelen lenen zich perfect voor een wat meer traditionele aanpak. Je kunt ook notitieblokken bedrukken met je bedrijfslogo of bedrijfsnaam en er een kerst- of nieuwjaarsgroet onder laten plaatsen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld kalenders en agenda’s voor het gehele jaar.

Deel dit artikel