Gezonde werknemers zorgen voor maximale prestaties op de werkvloer. Foto: Pixabay

Gezonde werknemers zorgen voor maximale prestaties op de werkvloer. Foto: Pixabay

- Gezonde werknemers zorgen voor maximale prestaties op de werkvloer. Het Preventief Medisch Onderzoek, oftewel het PMO, vormt hier een uitstekende basis voor. Wat is echter een PMO onderzoek en uit welke onderdelen bestaat het? We vertellen u er alles over in dit artikel.

Wat is een PMO onderzoek?

Binnen het PMO onderzoek staan de gezondheidsrisico´s van uw personeel centraal. Deze risico´s kunnen betrekking hebben op de werksituatie, maar ook op de persoonlijke levenssfeer van de werknemer. Als werkgever heeft u er uiteraard belang bij als uw medewerker op een gezonde manier leven, maar uw invloed hierop is in de meeste gevallen klein. Door middel van een PMO geeft u het personeel inzicht in hun persoonlijke situatie en stimuleert u hen met tips en tricks om aan een betere gezondheid te werken. Gezonde medewerkers zijn immers productiever en minder vaak ziek, wat betere resultaten oplevert binnen het bedrijfsproces.

Waaruit bestaat een PMO onderzoek?

Bij een PMO onderzoek wordt de gezondheid uitgebreid getest. Een PMO bestaat dan ook veelal uit verschillende elementen, zoals een kort lichamelijk onderzoek, een conditionele test, een krachttest en in sommige gevallen een hartfilmpje. Bij de inspanningstest wordt de spierkracht, het uithoudingsvermogen, de snelheid, de lenigheid en de coördinatie van de werknemer onderzocht. Met een hartfilmpje (ECG) bekijkt men hoe het hart functioneert bij inspanning. Verder wordt aan de hand van vragenlijsten onderzocht hoe het met de leefstijl van de werknemer gesteld is.

Wanneer is een PMO onderzoek verplicht?

Binnen bepaalde sectoren, zoals de scheepvaart, bouw, luchtvaart, vervoersbedrijven en zekere beroepen met een zware lichamelijke inspanning bent u als werkgever verplicht om een PMO onderzoek aan te bieden. Bij sommige beroepen is een psychisch onderzoek ook een onderdeel van de PMO. Voorbeelden hiervan zijn beroepen met een zware psychische belasting, zoals sociaal werkers en de politie. Verplichte keuringen op basis van de CAO of de wet kunnen een onderdeel uitmaken van het PMO onderzoek. Dit is afhankelijk van het soort beroep van de medewerker. Zo mag een piloot of een vrachtwagenchauffeur bijvoorbeeld niet slechter gaan zien of hartfalen ontwikkelen.

Hoe selecteert u de beste PMO partner?

Voor de uitvoering van het PMO onderzoek nemen veel werkgevers een externe deskundige in de arm. Deze specialisten zijn namelijk op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving waaraan een PMO onderzoek dient te voldoen. Een externe specialist die dagelijks PMO onderzoeken uitvoert, scheelt u als werkgever veel tijd en inspanning. Met HR Navigator vindt u de PMO aanbieder die bij uw onderneming past. Vul uw gegevens in en ontvang de drie beste PMO partners in uw regio.

Deel dit artikel