De lijsttrekkers van alle partijen. Foto: RTV Nunspeet

De lijsttrekkers van alle partijen. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - RTV Nunspeet organiseert het groot Nunspeets Politieke Debat. Op donderdag 10 maart wordt het debat uitgezonden op TV Nunspeet, om 20:30 uur. De avond wordt geleid door Roland Kip en Dick Baas.

Drie debatrondes, een algemene ronde en pitches door lijsttrekkers van alle zes partijen vormen in grote lijnen het programma. Vooraf weten de lijsttrekkers niet tegenover wie ze komen te staan. Dat wordt door middel van een loting bepaald. Ook blijft het een verrassing welke stellingen aan ze wordt voorgelegd.

Een speciaal element is toegevoegd aan de show, namelijk een panel bestaande uit leden uit de hele gemeente die een zo’n breed mogelijke vertegenwoordiging vormen van de samenleving. Zij mogen tijdens het debat inbreken om te reageren op een stelling, maar ook na afloop laten weten wie volgens hun het beste de stelling verdedigd heeft.

Tijdens de drie debatrondes staan steeds twee lijsttrekkers tegenover elkaar. Naast inbreng van het panel mogen ook de andere lijsttrekkers kort reageren op de stelling die op dat moment aan de orde is.

Deel dit artikel