Goederen worden bij de grens van Polen en Oekraïne neergezet. Foto: Familie De Kievid

Goederen worden bij de grens van Polen en Oekraïne neergezet. Foto: Familie De Kievid

NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet heeft al voor het uitbreken van de oorlog aan het college gevraagd de opvang van vluchtelingen via logeeropvang mogelijk te maken. De nood is nu nog hoger geworden. “We zien prachtige initiatieven ontstaan in de samenleving om iets te betekenen in het opvangen van vluchtelingen. Bij Takecarebnb is veel expertise aanwezig om gemeenten, gastgezinnen en vluchtelingen zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Jennifer Elskamp.

Elskamp vraagt het college onder andere de voordelen in te zien van zo’n logeerregeling en te onderzoeken of een samenwerking met Takecarebnb een optie is voor de gemeente.

“Al voordat de nieuwkomer een eigen huis betrekt, en dat kan door wachtlijsten best lang duren, vindt de kennismaking met de nieuwe woonplaats en de nieuwe plaatsgenoten plaats door drie maanden logeren bij een gastgezin van Takecarebnb. Dat logeren heeft grote positieve effecten: de taallessen kunnen dagelijks in de praktijk worden gebracht en er wordt een sociaal en economisch netwerk opgebouwd. Dat heeft grote voordelen voor de geestelijke gezondheid en de kansen op een baan.”

Deel dit artikel